Алек Попов с писателски дневник за Прехода

"Спътник на радикалния мислител" с ново преработено издание
21 дек 2018 11:23, Петя Славова
3

10 години след първото издание ''Спътник на радикалния мислител'' на Алек Попов излиза в ново преработено издание. Голяма част от текстовете са посветени на тънкостите на писателския занаят и социалните роли на твореца.

"Това е много разнообразна книга, която е писана в течение на дълго време. В нея са събрани есета, които са излизали в пресата в продължение на повече от 10 години и са нещо като мой писателски дневник за Прехода", обясни авторът за зрителите на "България сутрин".

Още по темата

В новото издание на книгата има добавени доста нови текстове, а Алек Попов призна, че е бил изкушен дали да не актуализара някои от тях, тъй като гледа на нещата по различен начин. В крайна сметка е решил, че е ценно да останат в оригиналния си вид.

"Един интелигентен човек трябва да е способен да променя схващанията си", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Книгата е разделена на 4 части, в които авторът се занимава с глобални проблеми и с писателския занаят. Алек Попов вече работи по нова книга, която очаква да се превърне в голяма изненада за читателите.

Посланието на автора е да прочетем книга за Коледа и да откраднем време за себе си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Червена бабичка преди 5 години
До 1Червен хрантутник на прехода, как какъв. Нещо като Банев, ама с химикалка. Интелектуалец демек. Сърп и чук. И перо. Стругари, селяни с ролсройси и плагиати са в един и същи строй.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв пък е тоя,че днеска два пъти го рекламирате?Кого ли го интересува!?