Тери Пратчет ни повежда из Света на Диска с "Последния герой"

27-ият роман от поредицата вече е в книжарниците
22 яну 2019 16:52, Петя Славова
6
Тери Пратчет ни повежда из Света на Диска с "Последния герой"
Снимка: ИК "Сиела"

Отново в Света на Диска ще ни потопи Тери Пратчет с "Последният герой“. 27-ият роман от поредицата на британския писател може да се намери вече по книжарниците у нас, като текстът на всяка  страница е придружен с илюстрация на Пол Кидби.

Останал верен на комичния си стил, Пратчет ни отвежда при Сребърната орда, водена от неунищожимия Коен Варварина готов за поредния поход.

Пътят го отвежда до най-високата планина на Диска, където героят иска да се срещне с боговете. Идеята му е да им върне огъня, който някога първият герой им е откраднал. Но с лихви, приели формата на шейна с екзплозиви. А "подвигът" му дали ще доведе до края на света? Ще го превърне ли в последния герой? Може ли някой да го спре навреме? И кой всъщност е последния...

"Последният герой" е част от фентъзи серията на Пратчет за Света на Диска. Покрай нея,  той се превръща в най-четения автор в родината си през 90-те години и седми сред най-четените неамерикански автори в САЩ. През 1998 г. писателят е отличен от английската кралица за постиженията си в литературата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази книга бе издадена 2001 година. Чак сега ли излиза на български за пръв път или просто се чудим за какво да пишем статии?
4
0
 
14
 
! Отговори
Васил преди 5 години
Аз и досега си препрочитам някои от книгите му. Наистина уникален автор.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като пускате рекламна статия, кажете и цената! А тя е 30 лева за книга от 170 страници с шрифт половин сантиметър. Честито.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова ми липсва този човек! До сълзи съм се смяла с неговите книги! Почивай в мир, сър Тери! Ние, твоите фенове никога няма да те забравим!!!
1
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кой го чете този откровен психопат?