Отвлечено дете. Ситуация "Без изход"

Трилърът на Тейлър Адамс излиза у нас
27 мар 2019 20:15, Петя Славова
1
Отвлечено дете. Ситуация "Без изход"
Снимка: ИК "Сиела"

Четирима непознати се свързват по неведоми пътища в трилъра на Тейлър Адамс "Без изход". Сюжетът свързва случайно героите след като те попадат в лапите на виелица, отвлечено дете и решителна млада жена, която трябва да спаси детето от коварен маниак.

Дарби Торн е студентка, запътила се сама през Скалистите планини, за да стигне възможно най-бързо до болницата, където оперират майка ѝ. Снежна буря обаче блокира проходите и се налага тя да отбие и да прекара нощта в крайпътен заслон високо в планината  заедно с четирима непознати.

Историята, започваща като класически хорър филм, се превръща в истински кошмар, когато Дарби разбира, че в една от колите на паркинга, в кучешка клетка, е заключено 7-годишно момиче. Не е ясно кой е престъпникът, нито какво възнамерява да прави с жертвата си.

Тейлър Адамс поднася майсторски изпипано четиво в духа на Джеймс Патерсън и Агата Кристи, което успява да пречупи добре познатите жанрови клишета и да разплете мистерията пред очите на читателя в една история, пълна с неочаквани обрати, държаща в напрежение от първата до последната страницa.

Романът бързо се превръща в бестселър и се катери в книжните класации на американския и английския пазар. У нас е преведена от Kалин Велчев и излиза дни след като “20th Century Fox” обявиха, че Скот Франк най-вероятно ще бъде сценарист на едноименната екранизация. 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Камен Велчев преди 5 години
Името ми е Камен, а не Калин Велчев :)Приятно четене, книгата неслучайно ще бъде екранизирана!