Неиздаваните публикации на Анна Политковская

Те излизат 13 години след смъртта на руската журналистка
10 апр 2019 23:30, Павел Гълъбов
5

1908 гледания   |  Още видео
Как изглежда от Анна Политковская 13 години след трагичния ѝ край и доколко разбираме трудно изтръгнатата от нея истина? Чрез сборника "Нищо друго освен истината" преводачът и редактор Ангелина Александрова разкрива смелите опити на една жена да се опълчи на жестокостите и репресиите на режима в Русия, става ясно в студиото на Bulgaria ON AIR.
Още по темата

"Със сигурност си струва такива личности и такива текстове да бъдат периодично поднасяни на широката публика. Могат да послужат като добра основа за разбиране на съвременния свят. Ако има промяна, тя не е положителна. Преди 13 години Русия и светът изглеждаха по-оптимистично", сподели преводачът.

В книгата има част от неиздавани публикации на Политковская. Някои от тях са недовършени. А по думите на Александрова те разкриват журналиста и жената Анна Политковская.

"Тя е действала с пълното съзнание какво прави, колко е неудобна. Осъзнавала е, че страхът е това, което възпира хората да произнасят истината и да отиват на места, на които тя е била", каза още гостът.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите русофили до обяд реват че тука няма свобода на медиите, следобед се радват като убият някой критик на Путин
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви репресии в Русия, това са глупости. Всеки има право да хвали Путин колкото си иска.