Журналистът Костадин Филипов издаде първа стихосбирка

Всичко, което съм таял в себе си, съм го излял в една книга, разкри той
23 апр 2019 13:25, Красимир Ангелов
6

1814 гледания   |  Още видео

Журналистът Костадин Филипов ще представи първата си стихосбирка. Тя носи името "На дъх от лятото" и съдържа 48 стиха, които той е писал през годините.

В "България сутрин" Филипов разкри, че основна вина за издаването на стихосбирката му носи голямата българска поетеса Маргарита Петкова. Именно тя му е подала ръка за осъществяване на проекта.

"Доста преди да се осмеля да пиша стихове съм участвал в редица конкурси за рецитиране на стихове. Поезията не ми е чужда. Първата книга, която дядо ми ми подари, е "Моторни песни" на Никола Вапцаров. Поетесата Маргарита Петкова първа ми подаде ръка. Тя хареса първото ми стихотворение, което публикувах във Facebook. Месец по-късно пък с мен се свърза издателят на къща "Персей" Пламен Тотев и ми каза, че издаваме книгата. Надявам се да издам и втора стихосбирка", разказа Филиппов.

Той също така допълни, че не е писал стиховете целенасочено, а те са плод на неговите емоции в дадени моменти.

"Не съм писал целенасочено, а в моменти когато нещо ме осенява. Срещам се с много хора и съдби и това също е много вдъхновяващо", посочи журналистът.

"Лириката е изключително лична и не бих се доверил на друг да я прочете. Не ми се иска в душите на хората да съществува друг сезон освен лятото. Това е ново поприще за мен, но чувствата, които съм вложил в стиховете категорично не са нови. Това, което съм таял през годините, съм го излял в една книга", каза пред Bulgaria ON AIR Филипов.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
ааааааааааааааа преди 1 месец
Първа психосбирка
4
0
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 месец
"На дъх от лятото"- много сложно заглавие за моята баба Ташунковица. Не е ли по-добре - "Надухан от лятото", или "Издухан от лятото". Така сме всички пенции.
3
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Само да не излезе нещо като албума на Къци Въпцаров...
2
0
 
8
 
! Отговори
бай Х преди 1 месец
Повтарям, другари - не се пише "таял", а "таил". Не ме трийте, а си проверете в правописния речник.
1
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Като го гледам мога само да си представям какво е таял...