Румен Леонидов представи новата си книга "Покаяние Господне"

Тя се състои от няколко цикъла
29 апр 2019 17:05, Красимир Ангелов
5

1576 гледания   |  Още видео

В студиото на "България сутрин" поетът и журналист Румен Леонидов представи книгата си "Покаяние Господне". Тя се състои от няколко цикъла - Просъници, Бдения, Сънописи. Терминът "бдение" е с църковния смисъл. То представлява обичаен обряд в манастирите или в черквите, особено в навечерието на празниците.

Останалите цикли на книгата са описани като просъници - унес, предшестващ истински сън, в който има все пак някакви видения. И истинските сънища, чиито описания авторът нарича Сънописи.

"Книгата не е само поезия. Един приятел дори ми каза, че това съвсем не е стихосбирка, а нещо различно. Други път смятат, че ако има поезия, то тя е превърната в дух", сподели журналистът.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че за него сънят представлява пътуване на душата в различни вселени, срещи с различни чудовища, чудеса, с познати и непознати хора.

"Така през годините успях да запиша около 100 страници. Много внимателно наблюдавам какво сънувам. И често се оказва, че това са различни рефлекси от деня - това което съм прочел, срещнал или нещо, за което съм си мислил", допълни още Румен Леонидов.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Книгата не е само поезия. Един приятел дори ми каза, че това съвсем не е стихосбирка, а нещо различно. Други път смятат, че ако има поезия, то тя е превърната в дух", сподели журналистът.* ???
4
0
 
1
 
! Отговори
И аз пиша книга ... преди 1 месец
Нарича се как убих лъжата 1000 пъти ... интересно четиво е ...
3
2
 
5
 
! Отговори
40 гр. по Леонидов преди 1 месец
Те повечето му сънища все алкохолни.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Активираха още един гербав лакей да лае по медиите.
1
2
 
7
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Чак по телевизията го поканили "сънуващия с вълци" ...