Гранични ситуации в "Човекът, който продаде морето"

Дебютната книга на Николай Ценков с представяне на 13 юни
5 юни 2019 18:22, Петя Славова
2
Гранични ситуации в "Човекът, който продаде морето"
Снимка: ИК "Колибри"

12 истории, вдъхновени от действителни събития, разказани през гранични човешки ситуации, събира "Човекът, който продаде морето".

Книгата е дебют на Николай Ценков и обхваща истории, случили се в различно време и на различно място. Предстои  странно пътешествие из романтичните площади на Катания, топлите улици на Джакарта, култовите места на Дъблин.

Книгата се оглежда във витрините на виенските кафенета. Тиха е в светата обител в Превели. С носталгия стига и в  стария Созопол, съхранил нишките на онова вечно време – отминало и настъпващо, действително и измислено, но винаги повтарящо се.

А пътуването е съпроводено от примамливия ритъм на морето – отдавна вече проиграно, печелено и губено, но винаги там, на същото място, оттатък брега, зад скалите.

Авторът Николай Ценков е роден през 1985 г. в Стара Загора. Завършил е право, а в момента работи върху дисертацията си в областта на социалната философия. Заемал е ключови позиции в частния и публичния сектор, където е придобил богат професионален опит в сферата на икономическата дипломация и проектното финансиране. Сборникът с разкази "Човекът, който продаде морето" е неговата първа книга.

Официалното представяне на книгата ще бъде на 13 юни от 19.00 часа в Casa Libri.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
2
 
! Отговори
334 преди 1 година
Не знаех, че дебютните книги са новина. В България те са стотици, ако не и хиляди в годината. По какви критерии определяте кои от тях да "новинирате"?