Кой е "Вова, Володя, Владимир Путин"

Руският президент през очите на Кристина Курчаб-Радлих
7 юни 2019 19:34, Петя Славова
16
Кой е "Вова, Володя, Владимир Путин"
Снимка: ИК "Сиела"

Едва ли има човек на планетата, обвит в толкова мистерия, колкото президента на Руската федерация Владимир Путин. За него са изписани стотици книги, но днес завесата на тайните му повдига полската журналистка Кристина Курчаб-Радлих.

Тайната биография на властелина на Кремъл може да научим от книгата "Вова, Володя, Владимир Путин". Творбата ще ни отведе до загадки около деството му и ще проследи как Путин прикрива ранните години от живота си и влиза в полезрението на Борис Елцин. Пътят му продължава до повишението му в директор на ФСБ, а Радлих пише и  за успеха му в омайването на редица западни лидери. Включва и намесата му около падането на Берлинската стена, участието му в управлението на Санкт Петербург, мащабната корупция и контрабанда и стига до потъването на "Курск".

„Вова, Володя, Владимир Путин“ е смазваща черна хроника на руската действителност от последните години на XX век и началото на XXI век.

Авторката е пряк свидетел на политиката на Елцин, на възхода на Путин, както и на случващото се в Чечения. Наричат я "полската Политковская". Курчаб-Радлих също така пише за смазаната опозиция и протестите срещу властимащите в Русия, участвалите пънкарки от "Пуси Райът", подкупването на принца на Монако Албер II, за да се осигури домакинството на олимпиадата през 2014 г., както и пише за убитите Саша Литвиненко, Борис Берзовски, Анна Политковская, Борис Немцов.


 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да жувее Русия.добре че е тя та мир има
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Руснаците имат израз: "Карлик, но с таким х--м!", протягат ръка и се пляскат по лакътя!Е, този карлик такова на американците мадъра - измъкна им Крим под носа, направи страховита армия - ракети, подводници, самолети, лазери, а сега работят по гравитационно оръжие.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига с диващините! Това, че полякиня може да си развява мръсното бельо, въобще не ме учудва. Польске бидло! Но какво е о между нея Политковская! Явно пишещите и преписващит не знаят нищо по въпроса. Раотилата по мат'ряла, колко си била близка с Литвиненко, че само той е "Саша", а Немцов,например, не е "Боря"?Въобще откъде ви събират такива журналисти?Оставете Русия на мира - така само вредите на господарите си! Просто невероятно е да са толкова тъъпи!
8
0
 
5
 
! Отговори
джо преди 4 години
Тази статия , води в челната класация по глупотевини. Само като се почне с факта ,че писателката е полякиня, става ясно ,че само датите са верни. Всичко останало е художествено украшение. Познавам поляци още от 80- те години , бяха големи шовинсити все недоволни и за всичките им несполуки бяха им виновни Руснаците. Когато директно ги попиташ, защо като са толкова велики произвеждат "*** " , като Полски Фиат мълчаха като бити г , ъ , з, о, в, е. И пиенето им беше също като на руснаците.
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истинският Вова се спомина , бог да го прости .
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственият начин да убиете тази пропаганда е като игнорирате тази помия (статията + книгата/филм каквото и да е, бал съм го) !
5
0
 
10
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Гого, гошо, георге шварц(джорд сорос)
4
2
 
11
 
! Отговори
К преди 4 години
Нямате друга работа освен путин тоъ не спи и само мисли за бг ха ха
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са копия на един Путин. Така е в Азия. Като Чингиз Хан.Всички говорят за него, но никой от близо няма възможност да разбере.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само авторката може да разбере каква е тази статия.
1
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е Вова ли? Едно малко жуженце с огромни комплекси... и ботокс!