Учителка излива душата си в книгата "Чуй щурците"

Секс, насилие, стряскащи зависимости – отношенията учител - ученик
11 юни 2019 15:08,
12

"Чуй щурците" е книга, представяща история за нажежени отношения между учители и ученици, за насилие, секс и стряскащи зависимости. Автор е младата учителка по български език и литература Татяна Попова.
Още по темата

Ученик окраде учителка по време на междучасие

"Започнах да пиша първата година след като бях преподавател. При сблъсъка с реалността се бяха събрали страшно много емоции, които превърнах в книга", сподели Попова в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR тя обясни, че все пак всичко в романа е художествена измислица, но е предупреждение за обществото какво би могло да стане, ако не обърнем внимание на проблемите.

"Исках диалозите до такава степен да принесат читателя в действията, че дори да му стане неудобно, че слуша чужди разговори. Опитах се да е максимално реалистично", сподели писателката.

Тя разказа, че заглавието "Чуй щурците" е метафора, която значи да се чуе колектива. По думите ѝ всеки от нас има стремежи и мечти, но това, което остава, е общото дело.

"Надявам се, че българският пазар е готов да срещне трилъра. Беше предизвикателство за мен", обясни писателката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
4
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Една година учител и навлязла в душевността на ученици, колеги, ...на системата.....
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С такава учителка веднага бих се върнал в класната стая, за "нажежени отношения между учители и ученици" :-)
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът на сегашното образование не е че е кой знае колко по-различно от тогавашното, а точно че не е мръднало при променящ се святНикаква промяна няма. Образованието касае трансфер на информация и знания към учениците, а те са си все същите.Това дето информацията се е променила не касае успешният протокол и методика за трансфер на информация.Колкото училища на запад въвеждат повече компютри и таблети в методиката, толкова после установяват по-лош резултат.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5-ти:Защо всяко младо поколение си мисли, че то е открило топлата вода?!Много се извинявам на младите, но те 30 години са аут от България.След Освобождението родолюбиви българи са учили на запад и са се връщали да изграждат България в много по-трудни времена включителнно след 1944г.Младите сте родоотсръпници в огромната си емигрантска част, sorry, но нещата в живота си имат истински имена!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приветствам дамата!Очаквах "героят на нашето време" да го обрисува психолог или социолог и да се дискутира в медиите, но всичко свързано с 4-тата власт е гнило.
5
2
 
7
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
До АнонименПроблемът на сегашното образование не е че е кой знае колко по-различно от тогавашното, а точно че не е мръднало при променящ се свят. Процедурата за промяна на програми е тромава, а основно има нужда да се премахват неща, вместо да се добавят.Реално единствената разлика с тогава е липсата на дисциплина. Но дори и при наложена дисциплина, 99% от материала се забравя след като мине контролната, учениците виждат че усилието е безсмислено и се губи мотивация.
4
4
 
5
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
До Анонимен 1Съгласен съм, че моделът по онова време беше добър, но за времето си. Много опити се направиха, за да се подобри, но според мен, все неуспешни. Явно трябва нова, съвременна концепция, която да стане основа за модерно образование...?!?
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Блатен дух" звучи по-добре!
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен1 Гледам някой вече ти е сложил минусче. Чудя се какъв ли ще да е тоя човек? Какво от това, което си написал не е истина? Какво не му е харесало? Или смята ,че сега младите са по-образовани?! Мисля си каква ли съдба я чака България, с такова ограничено население, което 30 години сърба попарата и все още вярва, че има светлина в тунела?!
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Модел даващ отлично образование имаме.Нашето от преди.Това дето идваха от Япония да го копира.Същото което нареди България в първите места по олимпиадите по математика.Имахме го и работеше. Сега както всяка държавна функция образованието е оставено да се разпадне. И то съвсем целенасочено.Когато имаш нещо добро и работиш денонощно, за да го унищожиш... това е умишлено престъпление.