"Сердикийски комикси" - пътуване през историята на един софийски бар

Светослав Тодоров представи първата си част от поредицата "Wi-Fi BG BAR"
25 юни 2019 13:25, Красимир Ангелов
1

Пътуване през историята на София ще ни предложи Светослав Тодоров. С първата част от поредицата "Wi-Fi BG BAR" той ни разказва за Светоний – преводач и историк лаик. Той е безработен мъж в средата на своето жизнено поприще, който редовно изпада в самосъжаление и дави мъката си в чистилището на централен софийски бар.

Една съдбовна вечер, след инцидент в бара, той се събужда, но в друг свят. Годината е 343-та, а мястото – римска Сердика. С помощта на нови и стари приятели, една звездна апликация и вездесъщата Богиня Майка Светоний търси обратен път към "своето време" и става свидетел на знакови събития от историята на античния град.

"Сигурен съм, че хората, посещаващи този тип места ще оценят книгата. Въпреки че в историите по баровете няма нищо кой знае колко уникално", сподели в студиото на "България сутрин" авторът.

И допълни, че много се вълнува от историята на София. И безспорно хората има какво да разкажат за нея.

Премиерата на "Сердикийски комикси" ще бъде в "Casa Libri" на 27 юни от 19.00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Смяна преди 4 години
Bulgaria ON AIR, имам един въпрос към ръководството:Нищо лично, но няма ли някаква възможност да смените водещата?Водещият си е на мястото си, но колежката му...Може би ще предприемете правилната стъпка и ще сложите подходящата!