Тери Пратчет ни завеща и "Ерик"

Историята от Света на Диска в луксозно издание
Обновена: 25 юни 2019 14:01 | 25 юни 2019 14:00, Петя Славова
12
Тери Пратчет ни завеща и "Ерик"
Снимка: ИК "Сиела"

Ако имаш право на три желания и достъп до велик магьосник, изглежда сякаш нищо не може да се обърка… Стига да не живееш в  Анкх-Морпорк, най-шантавото място на Диска, и историята ти да не е разказана от сър Тери Пратчет.

Един от най-продаваните британски автори се появява отново на български език. Луксозно издание на "Ерик" с илюстрациите на Джош Кърби ще ви убеди, че "Фауст" от Гьоте може да бъде и забавен.

Първият и последен демоноложки хакер в Света на Диска и буен тийнейджър Ерик се подготвя да вгорчи сериозно живота на всички в Анкх-Морпорк.

Единственото, което Ерик иска, са три дребни желания: да живее вечно, да бъде господар на Вселената и да излиза с най-яката мацка, която някога се е раждала. Но вместо да призове злокобен и всемогъщ демон, както си му е редът, той пробужда Ринсуинд – магьосник, чиято некомпетентност може да надхвърли дори неговата собствена. Сякаш това не е достатъчно унижение, Багажът, най-опасната пътническа принадлежност в света, също се появява на хоризонта.

В компанията на новите си най-добри приятели и озовал се в Ада Ерик вече има само едно желание: никога да не се беше раждал.

С безграничното въображение и неподражаемо чувство за хумор на Тери Пратчет "Ерик" е идеалното четиво за ваканцията. Стига да внимавате какво си пожелавате!

Тери Пратчет е един от най-обичаните британски писатели. Първия си роман публикува през 1971 година, а 12 години по-късно се появява и "Цветът на магията" – първа част от поредицата "Света на Диска", превърнала Тери Пратчет във втория най-четен автор във Великобритания, спечелил сърцата на милиони фенове по света.

През литературната си кариера Тери Пратчет е продал над 85 милиона книги. В поредицата „Светът на диска“ има 41 романа, някои от които са преведени на 37 езика. От тях са продадени повече от 80 милиона екземпляра.


12
Още от Книги
"Сердикийски комикси" - пътуване през историята на един софийски бар
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
ОТ преди 3 седмици
КАК ДА КАЖА СЪЖАЛЯВАМ ЗА СЪР ПРАТЧЕТ ... ЕДИН ОТ МОЙТЕ ИДОЛИ Е ....
8
0
 
1
 
! Отговори
Диабло преди 3 седмици
Да не забравя, БЛАГОДАРЯ, чичо Тери за всичко, включително и за Смърт.!.
7
0
 
1
 
! Отговори
Владо Вр преди 3 седмици
Трето издание за 30г! Браво! Имам второто от 2003г,ако не се лъжа. Също и всичко от поредицата за света на диска. Страхотен хумор и пародия на съвременното общество.
6
0
 
6
 
! Отговори
ДА преди 3 седмици
Любим!!!Кога и къде я пускат тая книга-от кога я търся!!!!
5
0
 
11
 
! Отговори
Диабло преди 3 седмици
Има създания които смятат, че мисълта на твореца спира в тоалетната, понеже изтича всичко смислено от съзнанието, те съдят само по собствения си експириънс ( преживявания) в тази кабина за телепортация на духовните им ценности, катарзис който разклаща моралните им устои до следващото хранене.!.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще си я купя
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До м дааа
40 години не са "отрицателно време"! И преди да коментираш вземи прочети поне един негов роман.
2
21
 
0
 
! Отговори
м дааа преди 3 седмици
много добре , само дето се чудя кога успяват да "нахвърлят " 50-100 романа за отрицателно време. Започвам да си мисля че ги пишат където ги чета - сутрин в двете нули.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това пък защо го изтрихте?! Защото учтиво помолих Смърт да ни върне сър Тери?!