Отново с Лисбет Саландер в "Момичето, което живя два пъти"

Книгата - последната от поредицата на Стиг Ларшон
27 авг 2019 16:21, Петя Славова
1
Отново с Лисбет Саландер в "Момичето, което живя два пъти"
Снимка: архив, Reuters

С книгата "Момичето, което живя два пъти" приключва поредицата "Милениум", създадена от Стиг Ларшон, и се слага край на перипетиите на сензационната хакерка Лисбет Саландер, предаде Франс прес.

Тази книга, излязла от печат в края на август едновременно в около 30 страни, е последната в поредица от шест романа, които обрисуват социалната обстановка в съвременна Швеция, свързаните с технологичния прогрес заплахи за свободите и представят насилието над жените, пише БТА.

Поредицата "Милениум", от която са продадени около 100 милиона екземпляра в целия свят, е създадена от журналиста Стиг Ларшон. Той умира от инфаркт на миокарда през 2004 г., след като е предал трите си ръкописа. Ларшон не става свидетел на огромния успех на сагата на книжния пазар, нито на адаптациите й за големия екран.

След публикуването на първите три романа - "Мъжете, които мразеха жените", "Момичето, което си играеше с огъня" и "Взривената въздушна кула", писателят Давид Лагеркранс получава благословията на брата и бащата на Ларшон, за да напише продължение на поредицата. От двете книги на Лагеркранс "Онова, което не ме убива" (2015) и "Мъжът, който търсеше сянката си" (2017) са продадени 14 милиона екземпляра.

"След излизането на шестата книга, смятам, че сагата е приключила, но съм убеден, че Лисбет е безсмъртна и ще продължи да живее по един или друг начин на телевизионния екран, в киното или в други книги", каза Лагеркранс.
В "Момичето, което живя два пъти" Лисбет е в Москва, за да уреди семейни дългове на фона на "фалшиви новини", генни манипулации и преследване на хомосексуалисти в Чечения.

"Добре направих да продължа творбата на Ларшон - това хвърля светлина върху книгите му и политическата му дейност", отбеляза Лагеркранс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Генчо преди 4 години
Значи след година и нещо нов филм. Дано не е хАмерикански