"Стара хартия за нова книга": Зелена кауза за децата в страната

Срещу 5 кг хартия децата получават книжка по избор
3 сеп 2019 17:52,
1

Поставяме знак за равенство между 37 540 деца и 195,5 тона хартия. А като крайна сума резултатите сочат - 42 470 нови книжки за четене.

Това са резултатите от шестте години дейност на инициативата "Стара хартия за нова книга", която насърчава децата в различни общини да пазят природата, да събират разделно отпадъците и да четат повече книги.

Инициативата стартира в Бургас на 7 септември от 10.00 до 13.00 ч. в Приморския парк пред Пантеона под надслов "Почисти и прочети".

"Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, както и подаръци от партньорите на празника", сподели управителят на Книжен център "Гринуич" Виктория Бисерова.

Колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане, напомнят организаторите.

В София инициативата ще се проведе на 15 септември от 10.00 до 19.00 ч. на бул. "Витоша" 37 пред Книжен център "Гринуич" под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова и ще бъде част от календара на културните събития на Столичната община за 2019 г.

"Рекордьор е Русе. Там има голямо съревнование с децата в София", отбеляза PR експертът на "Екопак" Мариана Петкова.

Кампанията, която дава възможност на децата да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и да събират разделно отпадъците, тази година се провежда на територията на Бургас, Хасково, София, Русе и Велико Търново.

Началото на каузата "Стара хартия за нова книга" бе поставено на 15 септември 2013 г. Организаторите от Книжен център "Гринуич" и "ЕКОПАК България" и партньорите на "Стара хартия за нова книга" се обединиха около идеята, че е важно всяко дете още от ранна възраст да се научи да полага грижи за природата, да събира разделно отпадъците и да има специално отношение към книгата и четенето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
33
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Дане стане нова книга за стара хартия?