Кристоф Ламбер ще избира филмите на тазгодишното "Синелибри"

Победителят - ясен на 13 октомври в зала 1 на НДК
5 сеп 2019 14:10, Петя Славова
0
Кристоф Ламбер ще избира филмите на тазгодишното "Синелибри"
Снимка: Синелибри

Кристоф Ламбер оглавява журито на петото юбилейно издание на "Синелибри 2019".

Френско-американската кинозвезда става известен през 1984 г. с "Тарзан от рода Грейстоук" (номиниран за "Оскар" в три категории). Две години по-късно му поверяват образа на Конър Маклауд, безсмъртния "шотландски боец". За ролята си в "Метро" (1985) на Люк Бесон, където си партнира с Изабел Аджани, Ламбер печели "Сезар". Известен е и с ролите си в "Сицилианецът" (1987), "Да убиеш свещеник" (1988), "Аз те обичам" (1986) и "Годината на дивия заек" (2006) по романа на Арто Паасилина. През последните години се изявява предимно като продуцент.

Празничната церемония по награждаването е на 13 октомври в зала 1 на НДК от 19:00 ч. и ще бъде съпроводена с премиерна прожекция на филма "Тази, която не съм" с Жулиет Бинош. Френско-белгийската продукция на режисьорката Сафи Небу в стил драмеди, посветен на романтичните запознанства в интернет, е адаптация по роман на Камий Лоранс.

Тази година конкурсната програма на "Синелибри" включва 11 филма, вдъхновени от разнообразни по характер литературни произведения. Сред актьорите са Хана Шигула, Катрин Деньов, Бруно Ганц, Никол Кидман, Ръсел Кроу, Харви Кайтел, Тони Сервило и Валерия Голино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари