Дж. К. Роулинг дари 15. млн. за множествена склероза

Майката на писателката си отива, заради тази болест
13 сеп 2019 19:50, Дарена Найденова
5
Дж. К. Роулинг дари 15. млн. за множествена склероза
Снимка: архив, Reuters


Името на Дж. К. Роулинг е известно не само в литературните среди. Авторката набра популярност през 90-те години на миналия век, когато издаде първата си книга за Хари Потър. Оттогава насам, тя се превърна в едно от най-разпознаваемите имена, а романите ѝ за момчето магьосник пожънаха огромен успех.

Седемте книги са преведени на повече от 100 езика, а след тях дойдоха 8 филма, и още три романа. Единият от тях беше предистория на събитията, случващи се на Хари, а другият разказваше за това какво става 20 години по-късно.

Благодарение на славата си, Роулинг има възможност да помага на множество организации и каузи, както и да насочва вниманието на публиката към тях. През 2010 година, авторката дари 10 млн. паунда, за да бъде създадена клиника за регенеративна неврология в Университета в Единбург.

Клиниката носи името Ан Роулинг, кръстена на майката на писателката. Тя си отива след усложнения от множествена склероза едва на 45 години. Центърът е интегрирано съоръжение, което се занимава с грижи и изследвания на множествената склероза и други неврологични състояния. Целта е да се насочи вниманието към тази болест, за да бъдат правени повече клинични проучвания и изследвания на пациенти.

Вижте още за Дж.К. Роулинг в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази която има млрд долара, дала 15 хил, хаххааха. Майка ми с пенсия 216лв дава редовно по 5лв на уличните музиканти ама не пишете за нея нали. Защото е по лесно са преведеш една глупава статия от чуждо издание, вместо да излезеш навън и направиш твоя лична статия. Драскачи, преводачи и това сте ... некъдърници.
3
4
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Имала бол пари, дала. То и аз да дам, ама като нямам?!
2
6
 
1
 
! Отговори
Warlock преди 4 години
А благотворителен търг за летящи метли няма ли да има?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дж. К. Роулинг дари 15. млн. за множествена склероза"Май трябваше да добавите, че е за борба срещу множествената склероза, щото така заглавието е отворено за интерпретации...