"Заличено момче": Гарард Конли представи бестселъра си на CineLibri във Варна

Голяма част от книгата е писана в България
1

Американски бестселър, писан в България, и екранизацията му бяха представени в рамките на фестивала CineLibri във Варна.

В холивудската продукция участват Ръсел Кроу и Никол Кидман. Авторът на "Заличено момче" е 34-годишният американски писател Гарард Конли. Пред Bulgaria ON AIR той разказа за разтърсващата си биографична история и защо три години е живял в София.

"Заличено момче" е личната история на Гарард Конли. Под натиска на родителите си – баптистки проповедник и домакиня от Арканзас, 19-годишният студент e включен в програма за лечение на хомосексуалността. Десет години по-късно Гарард Конли решава да напише мемоарите си.

Първоначално му е трудно, защото изпитва гняв и болка. Книгата му става бестселър и съвсем скоро е потърсен от голямо холивудско студио за екранизация на историята.

Героите в лентата се изиграват от звезди като Никол Кидман, Ръсел Кроу и младия талант Лукас Хеджис, номиниран за "Златен глобус".

Интересното е, че по-голямата част от книгата на Конли е писана в България. Това става докато той преподава три години в Американския колеж в София.

Страната ни продължава да има специално място в сърцето му и е щастлив, че се завръща, макар и за кратко.

Конли вече работи и по втората си книга. Но е перфекционист и иска всяко изречение да звучи красиво. Затова вероятно ще го издаде най-рано след две години. Не издава и какъв ще е сюжетът му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Jj преди 4 години
За книгата не мога да коментирам, тъй като още не съм я прочел, но филмът беше страхотен, макар и доста тежък. Горещо препоръчвам историята!