Между панелните блокове с "Нощен патрул"

Романът на Сергей Лукяненко отново излиза у нас
6 фев 2020 14:11, Петя Славова
3
Между панелните блокове с "Нощен патрул"
Снимка: ИК "Сиела"

Вечната битка между Тъмнината и Светлината е отново описана от Сергей Лукяненко в легендарния "Нощен патрул".

Романът, поставящ началото на една от най-знаковите фентъзи поредици, излиза отново на български език в превод на Васил Велчев.

"Нощен патрул" поставя началото на знаковата фентъзи поредица.Един от най-популярните у нас и по света писатели-фантасти си поставя опасната задача да разкаже историята на вечната битка между силите на Тъмнината и Светлината. И ви призовава да бъдете внимателни, защото след залез слънце улиците са опасно място. Но не заради престъпници и маниаци. А заради онези, ко­ито наричат себе си Различните. Вампири и върколаци, магьос­ници и вещици с  огромна сила, срещу която  обикнове­ните оръжия не действат.

Техните действия не остават незабелязани. Така нареченият Нощен патрул  е призван да се сражава със създанията на мрака и да бди над обикновените и нищо неподозиращи хора. Древният Договор, сключен между силите на Тъмнината и Светлината, гарантира техните правомощия и крепи мира между могъщите създания. Но някои нощи не започват добре. А за Антон Городецки, новак със средни магически сили, тази смяна в Нощния патрул ще се окаже съдбовна. Крехкият мир между силите на Светлината и на Тъмнината е поставен на карта и неочаквано той се оказва в центъра на събитията.

Сред  панелните блокове и в метростанциите на Москва се решава бъдещето на света. Едно древно пророчество предстои да се сбъдне – предстои появата на Различен с огромни способни. А един загадъчен младеж, чиято съдба още не е написана, изненадва с действията си и Тъмните, и Светлите.

Майсторски написан и несравним по размах на въображението,  "Нощен патрул" от Сергей Лукяненко преплита митове и легенди и актуални реални събития в един завладяващ свят, в който магията съществува, а вечната битка между Доброто и Злото преминава далеч отвъд познатите граници.

Сергей Лукяненко е един от майсторите на руската фантастика. Носител е на наградите "Старт" (1993), "Меч Руматы" (1995 и 1997), "Интерпресскон" (1995 и 1996), "Аелита" (1999), а творбите му, сред които и филмираната "Нощен патрул", "Чернова", "Белова", "Геном", се превръщат в едни от знаковите творби на миналия век.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Книгата и филмът имат много малко общо. Филмът е направен по първата книга и всъщност доста се различава от романа. Романът пък е трилогия (мисля) и там историята протича по съвсем съвсем различен начин. На мен ми хареса и филмът, но книгите са много по-добри. Препоръчвам. (П.С. Гледането на скрол филм от замундата трудно може да се сравни с четенето на книга, на ли знаете? )
2
1
 
1
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Отдавна гледах филма и не се интересувам от книгата.
1
4
 
1
 
! Отговори
фен на танас преди 4 години
Все едно гледаш подземен свят ама правен от руснаци. Доста глупав филм и зле направени ефекти.