Асен Агов с "Добър вечер, дами и господа!"

Поглед към историята на съвременното ни общество
14 фев 2020 15:20, Петя Славова
11
Асен Агов с "Добър вечер, дами и господа!"
Снимка: ИК "Сиела"

Българският политик и виден журналист Асен Агов представя своя личен поглед към историята на съвременното българско общество в книгата "Добър вечер, дами и господа!"

Дебютната му книга ще се появи на 5 март. Удивително малко българи се замислят, че като европейски граждани имат свободен достъп до земите, за които поколенията на дедите им са хвърлени в загубените балкански и две световни войни, водени в името на мъртвородения в Сан Стефано национален идеал.

Tе могат да пътуват,  да търгуват и да притежават имоти там, без да рискуват дори един човешки живот. С брутния си вътрешен продукт и другия му измерител – покупателната способност – в днешни дни България е по-богата от всякога.

Въпреки тези насърчителни показатели тя крета последна в Евро­пейския съюз. Скована в управленска структура, наследена от повече от век, България се движи по инерцията, набрана в прехода ѝ към свободен пазар. Гражданите все по-често възкликват: Няма такава държава!  И махват с ръка. Бягството към свободния свят все така не приключва заради външни интереси и вътрешен опортюнизъм.

Как можем да вървим оттук нататък, устремени към своята цел – свободата? От събитията, натрапили на България комунизма и неговите гонения, през свалянето на режима, бурните години на Прехода с неговите протести и митинги в търсене на политическа и гражданска свобода, чак до първите две десетилетия на XXI век – "Добър вечер, дами и господа" е личен поглед към историята на съвременното българско общество, разказана сърцато и  увлекателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама това хасан Ага ли е.
8
2
 
10
 
! Отговори
знам преди 4 години
че е виден журналист, и виден агент на ДС.
7
3
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Агент-провокатор на комунистическата Държавна сигурност !!!
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пък откъде изпълзя? Тъкмо го бяхме позабравили....
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агов си е леко ***! Знаят го всички които го познават...
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз,пък се сещам как той като джурналист в БНТ по времето на комунизма, редовно ни поздравяваше с добър вечер другари и другарки!А,знаете ,че в БНТ по ,,онова" време работеха от верните, най-верните на комунистическата партия.Но така е със СДСаsaристите ,яко скачат и плюват срещу комунизЪма за да прикриват комунистическото си минало!
3
4
 
25
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
ще е върха на глупостта да даваме пари за измишлъотините му
2
5
 
27
 
! Отговори
ИВАН ИВАНОВ преди 4 години
МОЖЕ ЛИ ЕДИН ЧОВЕК, КОЙТО Е ПОЛИТИЧЕСКИ ОБВЪРЗАН ДА БЪДЕ ОБЕКТИВЕН?НИКОГА!
1
30
 
7
 
! Отговори
Таню преди 4 години
Ще е интересно четиво. Агов е класи над съвремието си...