Татяна Лолова събира живота си в "Дневници & делници"

Актрисата представя книгата на 6-и юли
1 юли 2020 20:08, Петя Славова
4
Татяна Лолова събира живота си в "Дневници & делници"
Снимка: Издателство "Книгомания"

Актрисата Татяна Лолова ще представи последната си книга "Дневници & делници" на 6 юли от  18.30 часа в столичния клуб на открито Kino Cabana.

Любимата актриса на поколения българи ще чете подбрани откъси от своите дневници – писани в продължение на 50 години, ще разказва смешни и тъжни истории от живота си, а в края на вечерта ще дава автографи на желаещите от публиката.  Специален гост на събитието ще бъде журналистът Георги Тошев, който е съставител и редактор на изданието.

"Дневниците & делници" имаше премиера през февруари пред над 300 души в Лондон, малко преди актрисата да отпразнува 86-ия си рожден ден. А в края на същия месец се състояха и две представяния в градовете Виена и Линц.

В книгата Татяна Лолова разказва за детството, младежките години, семейството и... любовта на живота си Славето.

"Дневници & делници" е едновременно и дневник, и албум, посветен на публиката. След като обичният съпруг Светослав Светославов–Славето си тръгва завинаги от този свят в края на 2018-а, Татяна Лолова отваря старите тетрадки и изважда забравените фотографии, картички и писма, за да си спомня.

Част от тиража на творбата се разпространява като колекционерско луксозно издание с автограф от любимката на публиката и включва две репродукции на рисунки и една пощенска картичка.

В книгата ще прочетете нейните истински бележки, впечатления и преживявания, случили се през годините – от детството, студентството, първите роли, първата книга, получаването на наградата Аскеер... Страниците на "Дневници &делници" ще ви разкажат и за радостите в личния й живот – срещата със Славето, появата на сина й Сава, на внуците Сава и Матео. Ще се удивите на таланта й да рисува, да измисля дизайн на дрехи, да прави кукли. Особено интересни са потретните описания на редица артисти като Лили Иванова, Стоянка Мутафова, Нейчо Попов, Тодор Колев, Григор Вачков, Невена Коканова, Георги Калоянчев-Калата, Велко Кънев, Калин Сърменов, Цветана Манева, Николай Хайтов, Никола Анастасов, Георги Русев и др.

В тези кратки етюди е побрана цяла палитра от настроения – ще усетите зад думите на Татяна Лолова и хумора, и болките, и любовта й към живота и професията на артиста. Този своеобразен дневник от 240 страници ще ви направи съпричастни към спомените и към умението й човек да подреди живота си такъв, какъвто е.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Незабравима преди 3 години
Почивай в мир!
3
0
 
5
 
! Отговори
фен преди 3 години
ВЕЛИКА !!!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една от най добрите комедиини актриси. През 60-те и 70-те години правеха незабравими скечове със Стоянка Мутафова Георги Парцалев Георги Калоянчев Никола Анастасов звездите на Сатиричният театър. Незабравими и ненадминати. Колко са ни разсмивали по единствената първа програма на БТ. Сега по телевизите освен *** Турци Индиици и кървавите Кравари друго няма.
1
2
 
13
 
! Отговори
Професор преди 3 години
Дори и на преклонна възраст Татяна си остава красива и лъчезарна! Да е жива и здрава още много години и да продължава да ни радва! Амин!