Тайните, които излизат наяве в "Стаено зло"

Напрегнат трилър от Лиз Нюджънт излиза у нас
8 юли 2020 17:52, Петя Славова
0
Тайните, които излизат наяве в "Стаено зло"
Снимка: Издателство "Еднорог"

Напрегнат и динамичен психологически трилър ни е подготвила Лиз Нюджънт с романа си "Стаено зло". Сюжетът ни среща с Лидия Лидия Фицсаймънс. На пръв поглед живота й изглежда перфектно – тя е съпруга на уважаван съдия, майка на любим син, стопанка на прекрасно имение в Дъблин. Тази красива къща обаче има своите смущаващи тайни. Семейството е принудено да крие нещо немислимо за хора с тяхното обществено положение – убийството на млада жена.

За Лидия обаче това не е непреодолим проблем. Тя никога не би се оприличила на жертва и ще направи всичко по силите си, за да предпази своето семейство от неизбежните сътресения. Най-вече ще се постарае синът й, Лорънс, да не разбира нищо.

За късмет на Лидия жертвата е типично проблемно момиче и затова от полицията решават, че тя е избягала. Но нейната сестра Карън отказва да приеме това твърдение и е обсебена от идеята да я открие. Тайната, свързваща двете семейства, намиращи се в двата края на социалната стълбица, заплашва да изплува на повърхността, докато нещата излизат от контрол и всичко ескалира до спираща дъха кулминация.

Според Сънди Мирър романът на Лиз Нюджът е задължителен за почитателите на Рут Уеър и Джилиън Флин и е "неустоимо зловеща история, брилянтна и страховита". Обсебващият сюжет е изпълнен с изненадващи обрати, които генерират непрекъснато напрежение.

Изключителен, безмилостен и напълно завладяващ,  "Стаено зло" шокира и запленява не с кръвопролития и убийства, а с трагичната способност на обикновените хора, изправени на ръба на отчаянието, да вършат ужасяващи неща, отклонявайки се далеч от обичайното.

Нюджънт притежава таланта да се рови в най-мрачните кътчета на човешката природа и да изкара на повърхността черните петна, скрити във всеки от нас. Никой от героите й не е съвършен, но това не означава, че няма да им симпатизирате и да се вълнувате за съдбата им. „Тя пише хипнотизиращо и създава първокласни образи на социопати, както никой друг, и не се притеснява да поднесе наистина шокиращ финал. „Стаено зло“ е история, която не трябва да пропускате“, съветва известният радиоводещ Рик О‘Шей.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари