Втората част от приключенията на Кало Змея вече е на пазара

Историята съдържа елемент на мистерия и се превръща в приключенски екшън
4 ное 2020 11:04, Ния Христова
2
 
Втората част от трилогията за Кало Змея вече е на книжния пазар. Измина една година от първите приключения, следва си абсолютно логичния път, сподели авторът на книжката Милен Хальов.
 
"Започва като обикновена история с елемент на мистерия. Намесват се все повече чудновати създания от българската митология, пречупени през моята призма. Тази мистерия се превръща в приключенски екшън, който не те пуска до края", каза в ефира на Bulgaria ON AIR писателят и преподавател на рисуване.
 
Авторът на книжката не скри, че е очаквал първата книжка да получи толкова голямо одобрение и да се харесва. Възрастните читатели също са били запленени от историята и изненадващите обрати. 
 
"Не може да разбереш какво стои зад гнева на тийнейджърите. В книгата това е изследвано много внимателно. Като педагог гледам да стоя настрана от това, което правя. Имам огромна отговорност към децата и техните родители, която прераства в нещо много особено - да не ядосаш родителите. В книгите гледам да има нещо провокативно - да може децата да ахнат", каза още Хальов.
 
Според него образът на Кало става все по-познат. Самият той иска всички да разберат за него. Авторът смята, че децата се познавали в грешките, които прави Кало.
 
"Фантастичните чудовища са абсолютно необходими. Те те разсейват от истинските чудовища. Едно фантастично чудовище може да бъде победено или използвано като пример. Истинските чудовища трябва да ги приемеш и преглътнеш. Без измислени чудовища светът би бил много страшен", каза Милен Хальов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Чудесна книжха, купих я на всичките си приятели в старопитала. Само не казвайте, че сме вдетинени старци.