Българите слушат все повече аудиокниги

Сред най-популярните заглавия тази година са биографии и книги за самоусъвършенстване
Обновена: 9 дек 2020 16:46 | 9 дек 2020 16:08,
Българите слушат все повече аудиокниги
Източник: Storytel

Криминале, класика или книга за самоусъвършенстване? Българските слушатели на аудиокниги в приложението на Storytel харесват много и трите. През 2020 г. в стрийминг платформата с десетки хиляди аудио и електронни книги се откроява и още един популярен жанр - биографиите. Историите на известните личности са сред най-слушаните у нас тази година и нищо чудно - те ни вдъхновяват в трудни моменти и ни дават кураж, че можем да се справим с предизвикателствата.

Автобиографията на Димитър Бербатов, "По моя начин", излязла с твърди корици през 2018 г., е сред любимите аудиокниги в Storytel. Разказана от актьора Момчил Степанов, книгата ни увлича в мислите и преживяванията, върховете и разочарованията на нападателя от Манчестър Юнайтед. "По моя начин" трае над 16 часа, което - нека сметнем - са цели 8 футболни мача време насаме с Бербатов!

В трудна година, като 2020, когато всеки има нужда от повдигане на духа, историята на един от най-успешните ни футболисти очаквано е хит. Като истински шампион впрочем Бербатов успява да настигне по слушания други двама големи българи с името Димитър - писателите Талев и Димов, чиито книги традиционно са сред най-търсените в аудиосъдържанието на платформата.

Автобиографична, но с елементи на измислица е и Шантарам - друга от най-слушаните истории в Storytel през годината, която разказва за невероятния живот на Грегъри Дейвид Робъртс. Името не ви говори нищо? Чуйте: Грегъри е австралиец, роден през 50-те, който успява да направи 24 банкови обира с пистолет-играчка, да избяга от затвор с максимална степен на сигурност, да се внедри в индийската мафия в Мумбай и да участва във войните на муджахидините в Афганистан.

Българите слушат все повече аудиокниги
Източник: Storytel

И да, всичко това не е лъжа, макар че, докато пише книгата си зад решетките, Робъртс малко разкрасява фактите. Да слушаш тази невъобразима, но всъщност истинска история, докато светът е спрял в карантина, звучи като отлично пътешествие, а тембърът на Георги Георгиев-Гого го прави още по-увлекателно.

Догодина Storytel ще продължи да ни разказва на ухо личните истории на велики хора, сред които блести лейди Даяна. Биографията на принцесата на Уелс, написана от Андрю Мортън, идва в аудиоформат на български през 2021 г., за да ни поведе през завоите в съдбата на една от най-големите и обожавани икони на миналия век.

Ако героите на настоящето пък са ви по-интересни, очаквайте кацането в платформата на Илон Мъск - предприемачът от Южна Африка, който изстреля личната си Tesla Roadster в космоса, планира да закара хора на Марс и току-що стана третият най-богат човек на нашата планета. Да бъдат записани в студиото на Storytel чакат още биографиите на британския музикален идол сър Елтън Джон и холандската футболна легенда Йохан Кройф.

Можете да съпреживеете тези изключителни истории, както и все по-набиращите популярност български аудиосериали, разказани от познати български гласове с абонамент за мобилното приложение Storytel, който дава неограничен достъп до над 1600 аудиокниги, аудиосериали и електронни книги на български и 52 000 на английски език. И понеже няма как да знаете дали аудионигите са за вас без да сте пробвали, Storytel ви дават 14 дни да тествате приложението безплатно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от