Калин Терзийски: Тази година изправи хората едни срещу други

Писателят отбеляза 50-годишен юбилей
20 дек 2020 10:48, Петя Славова
43

Дни след обявяването на извънредното положение през март писателят Калин Терзийски навърши 50 години. Той отбелязва юбилея си така, както никога не е подозирал.

В рамките на ден Калин засажда дърво, става доброволец и прави онлайн изложба.

"Бях с вратовръзка и риза и не по чехли, както съм в момента и обяснявах какво е искал да каже творецът с всяка една такава творба", разказва авторът.

Годината, белязана от COVID-19, кара писателя да преоткрие себе си и да започне да рисува. В месеците на изолация създава над 250 творби, повлияни от вътрешната и външната трансформация на хората по време на пандемия.

През 2020 година той завършва и философски роман, озаглавен "Аз и бог".

"Всяка година има различно вдъхновение. и тази имаше вдъхновението на изолацията. Имаше периоди, в които трябваше да се стои вкъщи, а стоенето вкъщи е много важно за твореца", коментира още той пред Bulgaria ON AIR.

В края на годината Калин Терзийски се чувства тъжен, защото смята, че хората са се разделили точно когато е трябвало да се обединят.

"Всеки се опитваше да обвини някой в тая година и това беше отвратително. Включително и аз се поддадох и си правя сметка колко не добре е това да обвинявам тоя и оня. И мен ме обвиняваха изключително много. Покрай коронавируса умни хора застанаха един срещу друг, казвайки и едните, и другите умни неща - и ковид лоялистите, и ковид скептиците казаха много умни и много добре издържани неща и се намразиха, защото бяха един срещу друг", коментира писателят.

А за следващата година си пожелава здраве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
СП преди 3 години
Прочетох, че някои не харесват книгите на Калин Терзийски. Моля, първо четете и после коментирайте и оценявайте. И още - все по- малко стават писателите, способни да защитават една хуманистична позиция не само на думи, но и чрез стила си на живеене. Само заради това Писателят Калин Терзийски е вече достоен за уважение. А що се отнася до прословутото му пиянство, останало вече в миналото, който е безгрешен, нека пръв хвърли камък ... и така нататък. Това е за всички лицемерни еснафи. Аз лично вяр
24
2
 
5
 
! Отговори
пиянде преди 3 години
Калинчо, я. кажи по колко водки жулиш на ден! ????
23
1
 
4
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Не съм почитателка на творчеството на К.т.Терзийски,но в случая казва нещо вярно-общата опасност трябва да обедини хората,а не да ги разделя и да ги настройва един срещу друг.
22
0
 
2
 
! Отговори
за 9 преди 3 години
ДОБРО СИ Е ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НИ!ПЛАЩАЙ СИ РЕДОВНО ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ ...И ЩЕ СЕ УБЕДИШ , ЧЕ ПАК Е "БЕЗПЛАТНО"!
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В чий креват ще се мушне,за да потърси помощ и закрила от слабия пол, Терзийски сега?
20
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Калине ,честит юбилей да си жив и здрав .А съм Пешо от клуба на анонимните алкохолици .Когато си свободен ела да се почерпим браточка ,отдавна не си идвал при нас.Хайде ,наздраве!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наздраве!
18
6
 
3
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
Дразнещ с излишното си самочувствие човек. Самопровъзгласил се за Бог:"Аз и Бога". Той не пише за божественото в него, което е част от всеки човек, а поставя на първо място себе си и после Бога. Но аз съм атеист, Калинчо и да се поставяш на едно ниво с някаква измислица, означава диагноза. А ако разчиташ на вярващите, стани поп, рисуващ, пишещ и пеещ пиянски песни поп. Или вече отказа алкохола? Извинявай, не знаех. А ти трябва да ки вярващ, защото имаш много грехове и ти трябва опрощение.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наздраве, байчо!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заклевам се, бях се амбицирал да го чета, наистина. Исках да разбера защо аджаба го канят постоянно по телевизиите. "Разкажи ми нещо" се казваше, прочетох първата страница и бях напът да се откажа, после прочетох 10 произволни страници от книгата и бях на прага на депресията.
15
0
 
2
 
! Отговори
ПОЗНАВАЧ преди 3 години
До Анонимен 19Още един ***. Седи си дома, къркай, и по-добре не се обаждай. Нема сми.
14
2
 
8
 
! Отговори
ПОЗНАВАЧ преди 3 години
До АнонименЧовече. "Този" е направил повече от теб досега, отколкото ти ще направиш за 3000 години. За разлика от теб, анонимни, той ще остане.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този бил ли е трезвен през годината, че да разбере какво се е случило. Това, че много велики писатели са пиели, не означава, че всяко пиянде може да пише. Опитах се да прочета нещо от него, но се ужасих. И той се явява морален стожер.
12
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко на занимавате с тоя пропаднал пияница? И оная, хубавата пу*ка дет му се беше вързала на акъла и го гледаше кат бебе... тогаа разбрах ко значи поговорката че хубавите ябълки, свиньете ги ядат.И те така. Чао. .
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този година ме отрезви много, имах време за себе си, преосмислих отношенията си с хората и осъзнах някои неща. От тук нататък аз съм най-важната и всички негативни, токсични и зависливи хора, които съм допуснала до себе си ги дистанцирам, а други директно изхвърлям от живота си. Да работиш много и "приятел" да ги казва е да ама ти имаш пари и затова си купуваш, а аз нямам, вместо да ти каже супер, че правиш стъпка напред. Време за равносметка.
10
0
 
20
 
! Отговори
777 преди 3 години
Габровец-студент към родителите си:- Нямам пари за наем. На улицата съм.Отговор:- Пази се от колите!
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Аз и шишето''
8
3
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
господин ТЕРЗИЙСКИ е напълно прав
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив тази година е Отрезвяваща и ни показа-че хората могат и да живеят малко по икономично,че можем да минем и без "глобалния"свят,че всеки един от нас има семейство,и не на последно място показа на нас Българите,че имаме "здравеопазване"само на книга!
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочитам пристрастен към алкохола поет и писател, пред трвзвен гербаджия мутра...или патриот.