Любовта и еднополовите двойки - в книжка за деца от 3 до 6 години

Целта на "Мравин и планетата Гора" е да разбива стереотипи
Обновена: 22 яну 2021 14:56 | 22 яну 2021 14:54, Александър Попов
494
Любовта и еднополовите двойки - в книжка за деца от 3 до 6 години
Корица: Веселка Велинова

Нова детска книга, която ще даде началото на цяла поредица, със сигурност ще предизвика полемика.

"Мравин и планетата Гора" е предназначена за деца от 3 до 6 години, чиято цел е в 36 страници да разбива стереотипи. Тя проследява историята на една мравка, покрай която малчуганите ще се запознаят с еднополово семейство – Мис Бръмба и Госпожица Бътърфлай.

Накратко историята, която е анонсирана от издателите от "Колибри":
 
Малката мравка Мравин е загубил мравуняка, който довчера е бил негов дом. Докато тъгува в гората и не знае какво да прави, той среща горския куриер Мис Бръмба и нейната партньорка по живот – Госпожица Бътърфлай. Приключението им започва с една боровинка, която да засити глада на осиротялата мравка, и продължава в търсене на нов дом, в който той да е обичан и щастлив. По пътя си ще срещнат различни горски обитатели, всеки със своите странности и различия. "Мравин и планетата Гора" отнася малки и големи в свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни.

Авторът на книжката е под псевдоним Великан Василева.

Сред героите има два мъжки черни лебеда, които живеят заедно, защото се обичат. Площад "Славейков" вадят и цитат от детското четиво:

- Господиновците лебеди заедно ли живеят? - полюбопитства Мравин.
- Казва се господата, а не господиновците. И да, живеят заедно, защото се обичат - каза Флай, погледна Бръмба и изпърха с крила.
- И вие ли ли се обичате, защото живеете заедно?
- Да, обичаме се и не искаме една без друга, затова сме една с друга, каза Бръмба и прегърна Бътърфлай с едното си крило.

Царицата мравка пък се отнасяла зле с поданиците си, но накрая намира любов, дом и семейство при госпожиците Бътърфлай и Бръмба.

Книжката е подкрепена от Фондация "Сингъл Степ" и Асоциация "Родители".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
8
 
17
 
! Отговори
Ковид ваксинация преди 3 години
Такава кампания ще ви направи всичките хора с желание да се редят на опашки да стават транс-жендъри.
351
7
 
19
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До ЩирлицДа, ама Левски не дава парици, а Сopoс ги изсипва без да ги брои.
350
7
 
44
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Тия ..стереотипи ги разбивате повече от месец,още ли се мъчите?Спрете поне днес,Васил Левски е по-важен от вашите недора.зумения.
349
7
 
30
 
! Отговори
Силно Притеснен преди 3 години
Не мога да спра да драйфам. Дали щото ударих 50мл ракия на гладно или пък ми накърти толкова ?-атлантизъм .
348
8
 
49
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
В какъв извратен свят живеем! Децата се раждат и в родилното лекарят казва: момченце или момиченце! Родителите се радват, бабите и дядовците също и после след 2-3 години, гнусни, с болни съзнания индивиди/защото вече не са хора/, протягат ръце и ум към съзнанието на нашите невинни наследници, и искат да ги похитят! Такъв свят няма бъдеще!
347
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От малки им разбиват ценностната система.
346
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта на "Мравин и планетата Гора" е да разбива стереотипиЕММИ НАПРАВО МИ РАЗБИХА СТЕРЕОТИПА ЗА БЕБЕТАТА И ЩЪРКЕЛИТЕПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ПРИСАЖДАТ МАТКИ НА ГЕЙОВЕТЕ
345
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
децата трябва да се учат от малки на обич към гейовете.
344
7
 
30
 
! Отговори
ау преди 3 години
ами никаква толерантност тикат ни под носа техните глупости и какво очакват не сме транс хомо лезби дразнят ни не ни интересуват техните глупости долнопробно е да зарибявят малки деца има някаква вярка все пак ако всеки увреден геномно се опитва да създаде диктат ....
343
1
 
55
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Дали ще доживеем някога тази "публикация" да я махнат от тук. Уважавам г-н Попов, но с тази публикация счупи всички рекорди по избиването на рибата!
342
4
 
24
 
! Отговори
г4т преди 3 години
А нуждата постоянно да натрапват себе си и да искат да наложат своя диктатура не е ли поредното доказателлство за душевна болест у тези различни и перверзни наши глобални жители на планетата земя?Подобни образователни книжки трябва да предизвикват точно обратната реакция при хората - да започнат да обясняват и да запознават децата с термини като перверзия и противиестествени човешки избори и наклонности.
341
5
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Дали тази книжка не е заразена с ковид 19?
340
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимна 383За каква толерантност говориш след това хомофобско изказване?! Лицемерка!Това, че не четеш и не учиш децата си на толерантност, не значи, че това не се случва при други.
339
5
 
29
 
! Отговори
анонимна преди 3 години
Интересно, а защо не учат децата да бъдат по-толерантни към съучениците си с наднормено тегло, към "зубърите" и т.н. - всички, които редовно понасят насилие в училище. А им говорят само за обратни. Както са писали по-долу - това наистина е пропаганда на извратенячеството под маската на морални ценности. Вълци в *** кожи са писателите и разпространители на подобни гадости.
338
1
 
9
 
! Отговори
Язе преди 3 години
Доста хора се светнаха за какво става въпрос и тази г-жа повече не се появи на лекции. Днес обаче почти няма хора който да са наясно и като разказвам тази случка се налага да обяснявам надълго и на широко какво е комунизма и защо с пазарния неолиберализъм са двете страни на една монета. За това и комунистите толкова лесно и бързо се превърнаха в либерали та днес се чудим и маем защо светът слиза при нас, а не ние се качваме нагоре. Който разбрал, разбрал. Другите, ... мислете с главите си.
337
2
 
6
 
! Отговори
Язе преди 3 години
До Barba GaniosВиж какво.Като студент в началото на демокрацията писах по темата за пазарния неолиберализъм и комунизма.Доста четох и когато представих темата се оказа, че разлика между двете няма.Доцентката ми написа две, тя беше убедена неолибералистка и застъпничка на свободния пазар и свободното общество.Аз обаче и забих такъв "шамар", че сигурно още ме помни.Същата преди беше върла комунистка и преподаваше политикономия.Прочетох и биографията пред всички и я нарекох неолибералкомунист.
336
7
 
4
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...pochnaha li da vi lipsvat trudovite lageri ?!?? I oshte poveche shte vi zalipsvat !!! Tova e samo nachaloto !!! Che i Milko Kalev Balev shte vi zalipsva !!! Vsichki se iz sra h me na uredena darjava !!! Sega shte si iadem fe ka lii te !!! Zapadni,liberalni ,demono kratichni ,globalistki i stani stki !!!
335
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарочно бъркат търпимостта и толерантността с пропагандата. Нагла и безочлива содо митска пропаганда. Мярката е загубена! Толерантността не е пропаганда и тук трябва контрол от държавата и внимателно отношение за да се разграничават двете неща.
334
2
 
33
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
При мрачните демографски перспективи, проповядването на извратенячество на деца, трябва да се третира като престъпление против държавата - и да се наказва с доживотен затвор, и то само защото гнидавият желю желев отмени смъртното наказание !!!
333
2
 
35
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
Не занимавайте децата с психопатски болести от малки!