Правнук на революционер описва живота на богатите у нас

Иван Комита дебютира с романа "Хранилка"
Обновена: 26 яну 2021 11:26 | 25 яну 2021 13:00, Александър Попов
32
Правнук на революционер описва живота на богатите у нас
Снимка: Книгомания

Младият български автор Иван Комита представи своя дебютен роман "Хранилка" (изд. Книгомания). В него е направена достоверна картина за средите на богатите и известните, за света на модата и престъпността, като историята се разказва от гледната точка на един милионерски наследник.

Самият автор познава добре света на шоубизнеса, тъй като е действащ пиар и журналист. Бил е и главен букер на една от най-големите модни агенции у нас от близкото минало – "Ексграунд".
 
Главният герой е син на крупен олигарх и собственик на най-големия български тютюнев холдинг. Преживява отвличане и осакатяване, което му причинява сериозна психологическа травма. Глътка въздух е любовта му с модел от известна агенция –  споделя чувствата си на романтична вечеря в Дубай, но не след дълго научава за нея шокираща тайна. Героят се оказва жертва едновременно на богатството и любовта, а цял живот над него тегне властта на доминантната фигура на баща му. В търсене на независимост и щастие попада в нов капан, като приема за свой спътник италианската мафия.

Още по темата
Показността, славата и сексът се превръщат в негови приоритети, а дрогата и алкохолът са отдушник и лек за незарасналите му рани. Екстремни сцени с кортежи и спортни автомобили, предателства, схеми за пране на пари, търговия с наркотици и елитна проституция са не просто допинг за него, а начин на живот. Ще успее ли да се измъкне от омагьосания кръг? Може ли духовно учение от Изтока да го спаси и да предотврати неизбежния му крах?

Темата за прането на пари е една от най-интересните в романа „Хранилка“. Иван Комита благодари за консултацията си с доц. д-р Боян Славенков – икономически съветник в кабинета на президента Жельо Желев. Реалистичността на сюжета в книгата не е случайна – авторът се допитва до редица адвокати и специалисти от финансовия сектор, експерти от областта на автомобилите, авиацията, корабоплаването, модата, медицината, физиката, часовникарството, частната охрана и дори в нумерологията – символиката на числата и честата им поява им е особено важна за главния персонаж на „Хранилка“.
 
Малцина знаят, че Иван Комита е правнук на революционера Иван Хасъмски, близък съратник на Васил Левски. Създател е на кампанията „Модерно е да се чете“, която от старта си през 2019 г. набира хиляди последователи в социалните мрежи.
В първия си роман "Хранилка" той влага и някои от личните си преживявания. С посвещението в книгата: „В памет на момчетата, на които дрогата отне живота“, авторът си спомня с болка за приятелите и съучениците, които са починали вследствие на наркотична зависимост, но преди всичко отправя послание към публиката си за зависимостта към дрогата, която се създава много лесно в средите на богатите и известните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: хранилкаИван Комита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
тъй тъй преди 3 години
Комплексарщината избива като въшка на чело!
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната лудост на пазара.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно би било животът на бедните, които са много - докарани до бедност в хубавата страна България
25
0
 
17
 
! Отговори
Оффф преди 3 години
За какво ми е да чета за някакви измислени престъпници и мафиоти.....като просто мога да си пусна телевизора да гледам истинските мафиоти в действие.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от всякъде лъха на българска простотия
23
1
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Този ша ***...разплаче;требе да ривем за богатите и...известните и техните...страдания в нищо...правенето.Що не е описал един...богат наследник,създал и финансирал...фондация за...реално подпомагане на бедните и онеправдани прослойки.Какво ми дава за...героика хайманите с...мангизи.Грешно...попадение моето момче,ако ще да имаш и двама...дедовци революционери.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"За пример, никой не казва Епъл освен в Америка."Освен и във всяка друга алнгоговоряща старана.Пишеш го с главна буква, затова предполагам, че имаш предвид марката. Епъл му викат в Дания, Норвегия, Холандия, Германия, Италия, Гърция, Полша и Турция. И това са тези, за които АЗ знам.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Голямата тема за размисъл...
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13Не е толкова реално, колкото си го мислиш. Най-малкото повечето мутри говориха правилни, не мъкнаха, не заекваха и не бяха абсолютно селски простаци. Па на моменти и за морал си приказваха, а понякога и на опера ходиха. Другото мега нереално бе, че баш мутрата стъпа на главата на всички и то го прави с години, ама защото само той страшен и лош, нямаше последници, освен ако суюжетът не го изискваше, за да има зрителски интерес.Сериалът е хубав, но е прекалено романтичен.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нищо реално няма в тая книга. творческа измислица
18
2
 
2
 
! Отговори
хо преди 3 години
и това не е реклама.
17
0
 
6
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 3 години
ПРОСТАКА, С ПАРИ... ВИНАГИ СИ ОСТАВА ***!МОЖЕ ДА Е МАЛКО С ЛУСТРО ОТГОРЕ, АМА ПРОСТОТИЯТА ВИНАГИ СИ МУ ЛИЧИ!АМАН ОТ РАЗНИ ЛУСТРОСАНИ ПРОСТАЦИ С МНОООГО ПАРИ!!!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хранилка"? Цял роман посветен на патрулката зад храста? Няма го чета!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите "оправници" само гледат да се задържат горе, че са да "оправени". А ние да си тънем в мизерията. Почна да ми писва *** навсякъде. Малеее, голяма мизерия. Фъндъкова просто е супер зле.
14
0
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
"приема за свой спътник италианската мафия"--------Брей, ***, как великодушно е приел италианската мафия да му прави компания... Не очаквайте да дам пари за подобна глу пост.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ААбе няма кой да измете пред общината. Да се поочистят сметищата. Реализъм има в повече, че чак вече се пренаситихме. Дрога, пари, алкохол, мафиоти. Цяла Европа незнайно защото толкова се интересува от руския народ, е срещу Путин, бил крадял. Че ББ не краде ли, даже по-зле.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сигурноИма "Под прикритие" същ сюжет. И доста реално ги показват нещата.
11
0
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Стига го плюхте, човекът пише фантастика - милионер, търсещ опрощение и просвета :)
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бил е и главен букер..." Не че не знаем всички чуждици в българския език, но поне ги пишете на английски или на оригиналния език, че понякога се губим в българската фонетично звучене на думата. За пример, никой не казва Епъл освен в Америка. Молекулната биология не е звучало толкова тунинговано фешън по онова време и затова "молекулярна".
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво ще филмираш, гледай новини