Димитър Бочев провокира с новия си роман "Опит за екстаз"

"Става дума за органичната несъвместимост между индивид и общност"
29 яну 2021 13:58, Ния Христова
1
 
Писателят дисидент Димитър Бочев отново провокира с новия си роман "Опит за екстаз". Да останеш докраий "чужденец" в собствената си страна. Тест ли е това за психиката ни и и за пишещите хора?
 
"Всяко стойностно произведение е тест - както личен, така и обществен. Добавката "философски роман" не е моя, а на издателството. Но аз съм им благодарен, защото би било прекалено самонадеяно и претенциозно да окачествявам така творбите си, а когато издателството го прави нещата тръгват по своя естествен ход", каза Димитър Бочев в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Той сподели, че трудно може да се дефинира жанрът.
 
"Бих го окачествил като поредица от ситуации, щафета от вълнения, които са портретирани, доколкото ми стигат силите и перото. Става дума за една нетипична за родната литература творба. Нека го наречен експериментален роман, в който отсъства последователна сюжетна линия и ако някой търси подобни литератури - трябва да си потърси друг автор", посочи Бочев.
 
Авторът отбеляза, че има биографичен момент, но това не е автобиография.
 
"То е себебиографично изживяване. Става дума за органичната несъвместимост между индивид и общност. Човек е дълбоко чужд, несподелен и в рамките на собствената си цивилизация", допълни Димитър Бочев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният плагиат.Не ни стига Георги Господинов ами и тоя.