Защо Западът се бои от загадките на Изтока?

Артър Конан Дойл разкрива в "Загадката на имението Клумбър"
15 фев 2021 16:00, Петя Славова
4
Защо Западът се бои от загадките на Изтока?
Снимка: ИК"Сиела"

Майсторът на детективската проза Артър Конан Дойл разкрива в краткия, но ефектен роман "Загадката на имението Клумбър" своето силно влечение към спиритуализма и паранормалното – книгата излиза за първи път на български език.

Възможно ли е да съществуват хора, овладели сили, които им дават несравнимо преимущество пред всички останали? Съществуват ли учения, които не само развиват способностите на съзнанието, но удължават и живота?

За своите съграждани на отдалеченото западно крайбрежие на Шотландия поведението на майор Джон Бъртиър Хедърстоун изглежда далеч от ортодоксалното. Той всячески отблъсква всички опити за сприятеляване и вместо това се отдава на отшелничество в имението "Клумбър", като дори забранява на децата си да напускат пределите на дома.

И все пак, без негово знание и позволение, те завързват приятелство със своя съсед Джон Уест, който бавно започва да научава причината за параноята на майора и страха от датата пети октомври.

С наближаването на края на септември и новината за мистериозното пристигане на трима будистки монаси сякаш единственото, което им остава, е да наблюдават събитията безучастно. Изглежда, че майорът ще успее да се отърси от тежестта на своята тайна… ала колко висока ще е цената, която ще трябва да заплати?

"Загадката на имението Клумбър" ни дава възможност да опознаем едно различно, но очарователно лице на британския жанров класик Артър Конан Дойл. Романът излиза за първи път на български език и е с художественото оформление на дизайнера Живко Петров. Очаква се да се появи в книжарниците на 25 февруари.


 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Harley преди 1 месец
Егати превода. Не се бои "Запада", а просто човек с име Уест (Джон Уест). И представяте ли си- тези монаси са чакали 40 години, за да дойдат и да си отмъстят за ... айде да не ви казвам за какво.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На никой на запад не му и минава през акъла да се сети за изтока хахахаха
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1

Какви сили притежаваш? Ще споделиш ли?
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и аз притежавам сили, които даже мен лично ме притесняват..