Първият BG аудиосериал "P.S. Някой трябва да плати" и в книга

Богдан Русев с екстремна история за търсенето на разплата
5 мар 2021 10:03, Анисия Иванова
2

Първият български аудиосериал "P.S. Някой трябва да плати" излиза и под формата на криминален роман. Той ни разказва оригинална, остроумна, забавна и екстремна история в стила на "Бандата на Оушън", поръсена с щедра доза "Мисията невъзможна" и щипка от романите за Джеймс Бонд.

"Аудиосериал се пише трудно. Когато започнах да се занимавам с този проект преди 2 години, нямаше друг български аудиосериал. Беше невероятна възможност да напиша тази история, която винаги съм искал да напиша. Оказа се, че има интерес тя да бъде издадена като роман", коментира писателят Богдан Русев в ефира на "България сутрин".

Според него музата за писане трябва да бъде подхранвана с емоции и преживявания, но и да бъде дисциплинирана, като се упражнява. Богдан Русев сподели, че именно поради тази причина той пише всяка сутрин.

"Аудиоформатът изисква други начини да се пише диалог. Когато човек чете на страницата, окото може да прескача нагоре-надолу и да се ориентира кой говори, докато при аудиото линейно се възприема текстът", посочи писателят пред Bulgaria ON AIR.

По думите му появата на неговата история под формата на книга е добър шанс да бъде преработена, така че да бъде четена, а не слушана.

"В книгата има и една добавена глава накрая, която е като тийзър за продължението на историята. Все пак съм почнал като писател на книги, не на аудиосериали, и беше хубава възможност да се върна към това, което мога най-добре", каза още Русев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Слушащ четящ преди 3 години
Мога да кажа, че бях доста скептичен към аудиосериала, но много ми хареса. Изпипано, подбрани герои и развитие. Нямаше никаква разлика с чуждите, които съм слушал. Поздравления за автора, но книгата не бих си я купил, тъй като не би ми предложила нещо различно.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
любопитно