Хариет Тайс ни показва резултата от "Лъжите, които изрече"

Новият й роман вече е на пазара у нас
Обновена: 10 мар 2021 16:04 | 10 мар 2021 10:52, Петя Славова
0
Хариет Тайс ни показва резултата от "Лъжите, които изрече"
Снимка: ИК"Сиела"

Британката Хариет Тайс, която нашумя с дебютния си роман "Кървавият портокал", се завръща с още по-дързък трилър, озаглавен "Лъжите, които изрече".

На игралната площадка цари законът на джунглата, затова пък пред входа на училището няма никакви правила… Когато Сейди Роупър се връща в Лондон, тя е решена да съедини отново отломките на разбития си живот. Най-напред трябва да настани дъщеря си в ново училище, едно от най-престижните в града. Следва да възстанови кариерата си на проспериращ пледиращ адвокат, която е пожертвала заради брака си преди десет години. Ала нищо не върви по план.

Училището не посреща сърдечно новодошлите, дъщеря ѝ още не си е създала приятелски кръг, а другите майки са също тъй яростно конкурентни като децата си. Сейди незабавно се озовава в ролята на аутсайдер, докато се ориентира в суровата политика пред вратите на училището. Нещата сякаш се подреждат, когато Сейди започва работа по скандално нашумяло дело, идеалната възможност за нея да се докаже отново, та макар и опасен флирт да заплашва да замъгли професионалната ѝ преценка.

Когато Джулия, тарторката на училищните майки, се сприятелява със Сейди, я придърпва в центъра на свят, от който преди отчаяната майка е била изключена. Скоро за Сейди и семейството ѝ нещата изглеждат прекрасни, но дали това близко ново приятелство не ѝ пречи да прозре истината? Сейди поддържа близост с приятелките си, но онова, което не знае, е, че враговете ѝ са още по-близо.

Шокиращ, мрачен и пристрастяващ, "Лъжите, които изрече" е грабващ психологически трилър, написан от майстор разказвач. Романът излиза на български език в превод на Надя Баева и с графичното оформление на дизайнера Живко Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: трилърХариет Тайс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.