Без майтап, на рождения си ден Тео Чепилов с дебютен роман

Писателят и сценарист с подробности за "До последен зъб"
1 апр 2021 15:53, Петя Славова
0
Без майтап, на рождения си ден Тео Чепилов с дебютен роман
Снимка: ИК"Сиела"

Почти като на шега Тео Чепилов отбелязва рождения си ден на 1 април с книга. Писателят и сценарист разкрива подробности за дебютния си роман.

Какво ще се случи, ако в един умиращ свят са затворени напориста офис мацка, изобретателен дилър, инфлуенсърка без късмет и полицай без скрупули? Никой в София не вярваше във вируса, поне до третия локдаун и появата на чудовищата…

Сега тези изгубени души са случайните оцелели, които бродят немили-недраги и безкрайно изплашени по улици, покрити с трупове и обитавани от уродливи същества. Никой не знае какво се случва, но нещата видимо не отиват на добре. Смъртта дебне иззад всеки ъгъл. Няма място за шеги, но въпреки това, типично по български, всички се смеят. Дали това е началото на края, или краят вече е дошъл? Ще изгрее ли светлина, ако продължат да пълзят през тунела? Битката е неспирна, обратите са непрекъснати, борбата никога не свършва. И така… до последен зъб!

Преливащият от адреналин "До последен зъб" е дебютният роман на Тео Чепилов след серия разкази, публикувани в сборника „Ситуация след ситуация“, след куп филмови и телевизионни проекти, сред които "Под прикритие“, „Домашен арест“ и „Дъвка за балончета“, и след безброй съмнителни житейски решения. Книгата е сатира на постапокалиптичния жанр, пропита с ирония и издържана в характерния и натурален гонзо стил на автора, който предимно свързваме с незабравими и цинични градски истории. „Това не е киберпънк – това е панелен пънк!", твърди Чепилов и допълва: "По традиция всички прилики с действителни лица и събития са напълно нарочни."

По-рано днес той обяви заглавието на своята стена във Facebook и в типичния си закачлив маниер уточни, че "рекламации приемам в добре познатите заведения." Според предварителните отзиви обаче съдържанието е достатъчно забавно, оригинално и увлекателно, за да не се наложат рекламации.

Освен това за качествения краен резултат е допринесъл железен екип: по проекта са работили редакторите Кирил Христов и Благой Д. Иванов, корицата е дело на художника Дамян Дамянов, а бонус към изданието са илюстрациите на Стефан Стоев.

От 15 април "До последен зъб" ще е във всички книжарници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари