Алек Попов и Деляна Манева гостуват на "Аполония"

Двамата писатели ще представят романите "Шестият пръст" и "Мисия Туран"
24 авг 2021 14:02, Петя Славова
0
Алек Попов и Деляна Манева гостуват на "Аполония"
Снимка: Аполония

Празници на изкуствата "Аполония" 2021 ще се провeдат от 31 август до 6 септември и по традиция литературата е основен акцент в програмата.

На 1 септември ще се проведе срещата с двама писатали, чиито романи се появиха скоро. От 18.00 ч. на 1 септември в Градска художествена галерия - Созопол талантливата сценаристка и писателка Деляна Манева ще представи своя дебютен роман "Шестият пръст", появил се на пазара през март тази година, а модератор на събитието ще бъде преводачът и издател Невена Дишлиева-Кръстева.

Само час по късно – от 19.00 часа отново в Градска художествена галерия – майсторът на смешния роман у нас Алек Попов ще се срещне с публиката на фестивала, за да поговорят за една от най-обсъжданите книги на годината – "Мисия Туран". Книгата ще представи критикът, журналист и писател Митко Новков.

"Шестият пръст" от Деляна Манева е изящен и дълбок роман в духа на творбите на Мирослав Пенков, за "разочарованията и лъжите, страховете и тайните, които ние, хората, сами си създаваме" и които после ни дърпат надолу към Земята много по-силно от гравитацията. Роман за болките, които лекуваме с напълно неподходящи лекарства и от които никога не се възстановяваме. Но понякога да не се възстановиш е най-важното.

"Мисия Туран" е пъстра мозайка от патриотични страсти, политически интриги, балкански и далекоизточни нрави, в която най-абсурдни ситуации плашещо напомнят за реални събития и герои.

Класически комичен роман, населен с неповторими образи, и многопластова литература, изследваща обществото със средствата на иронията – в тази забавно-тъжна и безмилостна сатира излизат на показ всички комплекси, превърнали се в част от народопсихологията ни. Виртуозен разказ за възможностите на "обикновения човек" сам да гради съдбата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари