Марк Леви ни показва "Обърнатият хоризонт"

Творбата е в превод на Петър Герджиков
20 дек 2021 13:30, Петя Славова
0
Марк Леви ни показва "Обърнатият хоризонт"
Снимка: ИК "Колибри"

"Няма нищо по-неизбежно от невъзможното." С тази на пръв поглед абсурдна мисъл, цитат от Виктор Юго, започва "Обърнатият хоризонт".

Историята ни запознава с Хоуп, Джош и Люк - трима неразделни приятели, студенти по невронауки, които мечтаят да променят света. И най-малкото, което смятат да направят, е да прехвърлят човешката памет върху електронен носител.

Когато един от тях е необратимо поразен от зловеща болест, те пристъпват към действие. Ще минат десетилетия преди да стане ясно дали дръзкият им проект е бил успешен. Майстор на напрегнатото повествование, авторът е създал спиращ дъха роман за живота, смъртта, всесилната наука, за бъдещето и радикално променения хоризонт на човешките надежди. И за безусловната любов.

Марк Леви е сред най-популярните съвременни френски писатели. Общите продажби на неговите романи, преведени на 49 езика, отдавна надхвърлят 33 милиона екземпляра. Още първият му роман, "Ами ако това беше истина", му носи световна слава. Книгата е екранизирана през 2005 г. с участието на Рийс Уидърспун, преведена е на близо 40 езика и е издадена в 35 страни. Истории като "Втори шанс", "Чувство, по-силно от страха", "Тя и той" и "Друга представа за щастието" са свидетелство за умението на автора да експериментира с различни теми и жанрове.

"Обърнатият хоризонт" е в превод на Петър Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Марк Леви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари