Невролог съветва "Как спят бебетата"

Книгата на д-р София Акселрод помага на родители
21 дек 2021 15:08, Петя Славова
0
Невролог съветва "Как спят бебетата"
Снимка: ИК "Сиела"

Липсата на сън е един от основните проблеми за всеки нов родител. Бебетата обикновено се събуждат на всеки два-три часа. За някои това е нормално и го понасят стоически. За други става причина за огромна умора и стрес.

Родителите се лутат между най-различни мнения и съвети – дали детето да има режим въобще, дали да го будим, когато спи твърде дълго през деня, дали спането през деня води и до повече сън през нощта, или е обратното.

На помощ идва "Как спят бебетата" на американската невроложка д-р София Акселрод, в която родителите могат да открият ценни и практични съвети, изцяло съобразени с възрастта на детето.

Защо плаче бебето и кои са смущенията, които му пречат да заспи? Как да го "приучим към сън"?
"Как спят бебетата" дава отговор на тези и други въпроси, като въвежда читателя в науката за съня и основните фактори, които го направляват – и при деца, и при възрастни.

Д-р Акселрод предлага щадяща, но ефективна програма, която да доведе до по-бързо привикване към повече нощен сън и по-малко дневен, така че родителите да се върнат към по-нормален ритъм на живот, а бебетата да спят толкова, колкото имат нужда, в най-подходящото за това време.

Тя съобразява методите си с двата основни фактора, които въздействат на циркадния механизъм – заобикалящата среда и цялостната нагласа към съня. Така например светлината, белият шум и чистият въздух могат да "работят в екип", за да улеснят заспиването и да подпомогнат качествения сън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари