Елин Хилдебранд ни разказва "Златното момиче"

"Кралицата на летните романи“ с нова самостоятелна книга
21 юни 2022 14:42, Петя Славова
0
Елин Хилдебранд ни разказва "Златното момиче"
Снимка: ИК "Сиела"

 Американската писателка Елин Хилдебранд  се завръща у нас с новия си самостоятелен роман "Златното момиче", определян от New York Times като "най-добрата ѝ книга".

Творбата разказва зряла и осмислена история за непреходната любов към близките ни, вторите шансове и неочакваните обрати на съдбата.

В един перфектен юнски ден – такъв, в какъвто започват всичките ѝ тринайсет плажни романа – писателката и майка на три деца Вивиан Хау е ударена от кола, докато тича близо до дома си на райския остров Нантъкет. Тя се издига в Отвъдното, където научава, че ѝ е дадено едно последно лято, в което може да наблюдава какво се случва с живота на близките ѝ.

Едно лято и три свръхестествени побутвания, с които да промени развоя на събитията на Земята и да помогне на децата си в трудни моменти. А такива определено не  липсват, както скоро ще разбере Виви – защото и тримата са имали своите тайни, които сега са напът да излязат на бял свят. Виви ще трябва добре да помисли къде да използва "побутванията" си.

Междувременно в Нантъкет нейната смърт остава мистерия и разваля досегашното спокойствие на това райско място, тъй като нито тя, нито полицията имат идея кой е бил зад волана при фаталния инцидент. Най-голямото притеснение на Виви пък е как ще се приеме последната ѝ книга – „Златното момиче“, която съдържа тайна от собствената ѝ младост.

Когато скритите истини излизат наяве, близките на Виви ще трябва да се изправят лице в лице с грешките си от миналото и да решат всички натрупани проблеми – със или без помощ от небето. И докато те се учат да живеят без своето "Златно момиче", Виви ще трябва някак си да приеме, че трябва да ги остави.

Вълнуваща, неочаквана и невероятно нежна, „Златното момиче“ повлича читателите във вихрен танц от емоции още от първата страница и ни кара да се запитаме: напускат ли ни наистина хората, които губим, стига да сме ги обичали истински?

Автор на над 25 романа, Елин Хилдебранд е наричана още "Кралица на летния роман. Позната е с „Перфектната двойка“, „Опасни слухове“,„Зима в рая“, „Каквото се случи в рая...“, „Беди в рая“. Със "Златното момиче" още веднъж ни потапя в райското безвремие на остров Нантъкет, за да разкаже една по-различна плажна история. И да припомни, че дори в дълбините на зимата у нас съществува непобедимо лято.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари