Писателят Салман Рушди е на апаратно дишане

Той може да изгуби едното си око
13 авг 2022 08:38, Елка Василева
68
Писателят Салман Рушди е на апаратно дишане
Снимка: архив, БГНЕС

Писателят Салман Рушди вероятно ще загуби окото си. Той е и с прекъснати нерви на ръката и с поражения по черния дроб вследствие на нападението с нож. Това съобщи импресариото му Андрю Уайли, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Той добави, че Рушди е поставен на апаратно дишане.

"Новините не са добри. Салман вероятно ще загуби едното си око; нервите на ръката му са прекъснати; прободен е бил и черният му дроб, който също е увреден", заяви Уайли.

Междувременно полицията в щата Ню Йорк идентифицира самоличността на заподозрения за нападението срещу писателя Салман Рушди като 24-годишен мъж от Ню Джърси, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На брифинг за медиите бе съобщено, че той се казва Хади Матар и е разполагал с пропуск за събитието, на което беше нападнат Рушди. Предполага се, че е действал сам, но въпреки това ще бъдат направени допълнителни проверки, за да е сигурно, че няма съучастници.

От местопрестъплението е иззета раница, полицията е поискала и поредица заповеди за претърсване.

Органите на реда посочиха, че хора от публиката в залата са повалили заподозрения на земята, след което той е бил задържан от полицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 43 - Не знам ...Да си чувал за Монти Пайтън :)
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 47 - Не знаех, че в Талмуда има цитати свързани с Корана?
46
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евреин, И двете имена са чисто еврейски. И който по- напред е писал за Коран и деветгодишните и той е евреин, който цитира Талмуд.
45
2
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Затова ли 1 милион българи препочитат да живеят там, вместо в любимата ти Раша.
44
2
 
2
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 1 година
Изкючете апарата,да са не мъчи!
43
1
 
3
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Фетвата на Хомейни действа.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агресивният ислям беше умело спонсориран от ЦРУ и МИ през миналия век, главно чрез разпространение на Уабахизма на С. Арабия. Тук пишат елементарни хора и не осъзнават, че много от мюсюлманите са мирни хора. А световната история не познава случай когато чрез обиди някой е сменил или се е отказал от религията си. Намирам религиозните обиди за крайно неадекватни и някаква провокация на Лондон за повече насилие. Естествено, аз съм против опита за убийство на Рудши.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ако беше станало с неукия Навални...
40
0
 
0
 
! Отговори
Смехурко преди 1 година
Има още *** като убиеца на Джон Ленън. Търсят известност
39
2
 
6
 
! Отговори
Алах рогатия преди 1 година
Моите роби са навсякъде .!.
38
1
 
0
 
! Отговори
Ozy преди 1 година
До АнонименДа не е бил БайДън ?0
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Розенкройцер - Затова искаш само умни и успеншни хора за пастири. А не ... както комунистите - селянчета и пияници. А и акопастирът е лош, каот стадото взме да намая, ще трбява да се пдообри. Ако не успее, стадото му или ще изчезне или бъде абсорбирано от друг. Но пастирите ще бъдат значително малко в Новият ред. Повечето ще бъдат свободни хора! Свободни от репресии, религии и държавен апарта, създаден да ги граби.
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 25. Сата НАТО Отсега мога да ви кажа, че не е действал сам. И най-вероятният поръчител и най-голям бенефициент са руснаците. . . . . . . . Много бъркаш Путин лично е бил и след това е избягал чрез материална трансформация (star trek) и е оставил помощниците си!
35
0
 
0
 
! Отговори
До Розенкройцер преди 1 година
Така е. Въпросът е какво става ако до абсолютната власт дойдат лоши пастири. И съвсем не визирам гледната точка на стадото...
34
1
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-АХХАХА-АХ преди 1 година
До Анонимен 37 - Предпочитам пирстолетите и други огнестрелни оръжия. Дале по-елегантно и лесно за употреба решение, с мнго по-добри резултатит. Лоштоо е, че от 100-120 години насам,общестовот на слабите реши, че няма да може, да си решаваме проблемитес на-сили и днес, гледаш ... мъже с рокли. ХАХАХАХАХАХХ
33
0
 
0
 
! Отговори
До Розенкройцер преди 1 година
Щедри обещания... за световна диктатура :)))
32
4
 
3
 
! Отговори
R.C. Christian преди 1 година
Раче! Протягам щедро ръка с блага към теб1 ПРедстави си ти - на златен трон, заобиколен от десетки красиви жени! Слуги, повтрящи името ти с любов в транс! Твои земи, доъдето погледа ти стига! Власт, любов и сила! Представи си, коко щастливи ще са децата ти! Представи си кка ще е семейството ти? Ах ах ... колко прекрасно може да е всичко! Само трбява, да се присъединиш към каузата ни!
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Често казвам на младите хора, че в днешно време е много важно да тренират бойни изкуства, но за съжаление повечето предпочитат да ходят на зумба или народни танци.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците пак се изложиха пред цял свят.
29
6
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
До 36, Рушди е типичен поръчков писател :) Дали са му поръчка и пише гадости за собствената си религия, а вестниците крещят свободен писател, гений. ----///---- И? Защо тогава се налага да го нападат? Нали на всички е ясно, че е фалшив дисидент и освен това всички го бяха забравили поне от 15 години?