Кери Манискалко ни въвежда в "Кралството на обречените"

Продължението на "Кралството на прокълнатите" излиза у нас
14 сеп 2022 16:22, Петя Славова
0
Кери Манискалко ни въвежда в "Кралството на обречените"
Снимка: ИК "Сиела"

Романът "Кралството на прокълнатите", разказващ историята на вещица, която се замесва със силите на мрака, за да отмъсти за смъртта на сестра си, превърна американската писателка Кери Манискалко в една от новите кралици на романтичното фентъзи.

А продължението на изкусителната ѝ поредица се превърна в едно от най-дългоочакваните и търсени заглавия за 2022 година от почитателите на жанра.

Чакането най-после приключва, защото е време да пристъпим в дебрите на "Кралството на обречените" – книга втора от трилогията, която ни отвежда от Сицилия през XIX век.

Ако до преди няколко месеца някой я попиташе какво е най-лошото нещо, което може да се случи на една стрега – или вещица – като нея, Емилия би отговорила, че това е да срещне прокълнатите. Безсмъртни създания, крадящи души за Дявола. Себични и греховно изкусителни  същества, от които трябва да се пази.

Но сега Витория е мъртва, а истинският ѝ убиец все още е някъде на свобода. Емилия вече не се страхува от прокълнатите, защото е готова на всичко, за да отмъсти за смъртта на сестра си. Дори ако трябва да пристъпи през портите на ада и да се изправи срещу всички принцове на Седемте кръга и да ги подчини на волята си. Дори ако цената е душата ѝ.

Веднъж влязла във владенията на Дявола, които са толкова различни от всичко, което някога си е представяла, Емилия ще трябва да направи избор. От едната ѝ страна е старият ѝ съюзник от света на смъртните Гняв – безбожно красивият принц на войната, който на пръв поглед е готов да ѝ помогне. Но може ли Емилия да му се довери наистина… или той крие опасни тайни за истинската си същност?
От другата ѝ страна е съблазнителният Гордост – кралят на прокълнатите, за когото Емилия доброволно се е съгласила да се венчае. Стига да получи това, което иска.

Едно е ясно в "Кралството на обречените". Емилия не може да има доверие на никого в това селение на предателства и интриги, на сласт и похот, където всички преследват своите собствени интереси….
Но дори в ада, яростта и гневът са силни оръжия. А Емилия може да бъде неговата кралица. И демоните съвсем скоро ще научат, че няма нищо по-опасно от вещица, поела клетва за отмъщение.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари