Паоло Дженовезе - трагикомичен със "Супергерои"

Книгата излиза у нас, а адаптацията по романа е част от "Синелибри"
29 сеп 2022 14:01, Петя Славова
2
Паоло Дженовезе - трагикомичен със "Супергерои"
Снимка: ИК "Колибри"

Пленителна любовна история с елементи на трагикомизъм, дело на известния италиански писател, сценарист и режисьор Паоло Дженовезе излиза у нас на 30 септември.

"Супергерои" е в превод на Мария Добрева и е своеобразна дисекция на една съвременна двойка. Анна и Марко се влюбват един в друг и се борят за любовта си, преминавайки през премеждия и раздели, през щастливи и безрадостни моменти. Анна е художник, автор на комикси, свободен дух и враг на условностите. Марко е професор по физика, убеден, че всичко си има своето научно обяснение и склонен да облича във формули дори човешките чувства.

"Супергерои" е поредицата комикси, създадени от Анна и пожънали успех сред любителите на жанра. И роман, който ни кара да си зададем един прост, но дълбок въпрос: необходимо ли е да притежаваш суперсили, за да създадеш семейство, което да устои на времето?

Паоло Дженовезе (р. 1966) е сред най-талантливите и интригуващи италиански артисти – писател, сценарист и режисьор. Режисирал е над 10 филма по свои сценарии, сред които „Мястото“, „За всичко е виновен Фройд“, „Съвършено непознати“, постигнали огромен успех, като последният има над 15 римейка. Автор е и на няколко романа, сред които „Първият ден от моя живот“, също филмиран.

Едноименната филмова адаптация на романа "Супергерои" с участието на блестящия тандем Жасмин Тринка и Алесандро Борги е част от програмата на осмото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри. (08-30 октомври).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
@@@ преди 1 година
Филмите са му супер , особено Мястото и Непознатите, препоръчвам особено на хора които не харесват комерсиални шитове.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този дали е роднина на дон Вито Дженовезе?