"Гугъл" и "Майкрософт" по следите на Дядо Коледа

Съперничеството им достигна и Далечния север
1
"Гугъл" и "Майкрософт" по следите на Дядо Коледа
Шейна на Дядо Коледа, "ескортирана" от двойка изтребители за достоверност. Снимка: Ройтерс

Съперничеството между интернет гигантите "Гугъл" и "Майкрософт" достигна и Далечния север, защото и двете корпорации тръгнаха едновременно по следите на Дядо Коледа, съобщи АФП.

"Гугъл" пусна интернет сайт за проследяване на Дядо Коледа с игри, елени и джуджета, коледен календар и отброяване на секундите до тръгването на Дядо Коледа. Адерсът му е www.google.com/santatracker.

"Екип инженери на "Гугъл" работи много усилено, за да можем да проследим пътя на Дядо Коледа с най-новите карти и технологии", каза Санди Ръсъл, "директор на джуджетата".

За да наблюдава Дядо Коледа, "Майкрософт" се обедини с НОРАД - Северноамериканското военновъздушно-космическо командване, което следи за потенциални атаки от космоса или по вода.

"Тъй като така и така гледаме небето, логично е да следим и Рудолф (първия елен на Дядо Коледа)" - каза Мариса Новобилски, която отговаря за проекта "НОРАД следи Дядо Коледа".

НОРАД се интересува от Дядо Коледа от 1955 г., когато техен телефон беше даден по грешка за връзка с белобрадия старец и дежурният реши да отговаря на децата, за да не ги разочарова.

НОРАД и "Майкрософт" също имат сайт noradsanta.org с игри и видеокадри.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари