Предпазни маски - как промениха грима ни през 2020 г.?

Спряхме да носим червило, акцентирахме на очите
27 дек 2020 13:30, Иванка Гъркова
9
Предпазни маски - как промениха грима ни през 2020 г.?
IStockphoto

2020 година, която е почти зад гърба ни, беше безпрецедентна. Научихме се да живеем в социална изолация, заменихме офиса с масата в хола, свикнахме да се боядисваме и подстригваме сами, забавихме малко темпото и установихме, че трябва да отделяме повече време на своите близки. И тъй като личните срещи отстъпиха място на тези в Zoom, Viber и други платформи, гримът и прическите сякаш останаха на заден план.

Глобалната пандемия промени нагласите на хората и някои тенденции, които очаквахме да претърпят развитие през пролетта, лятото и зимата. Сега, след като месеци наред продължаваме да носим предпазни маски, вече не си слагаме червило толкова често, както преди. Освен това покупките на нови гримове намаляха.
 
Все пак известен процент от жените продължиха да ходят на работа и не спряха да се гримират. Но заради предпазните средства, те промениха доста своята рутина и се отказаха от твърде тежките основи, пудри, сенки и други, които допълнително замърсяват маската и запушват порите.
 
Кои тенденции в гримирането спряхме да следваме по време на пандемия?
 
Макар и да се показвате пред камерата, сигурно и вие се стараете да прикриете пъпките и някои ранички по кожата, но едва ли слагате толкова много основа за грим както преди, особено матова. Все пак, само след 5 минути използване на маска, тя цялата се е „оцветила“ от коректора или фон дьо тена.
 
Според професионалния гримьор Ники Кармела, по-естествения и блестящ вид на кожата, е онази положителна промяна в грима, която тя забелязва по време на пандемията.
 
Никой не използва вече матово покритие. Вместо него, някои жени наблягат на продукти, които правят кожата да изглежда по-свежа и „стъклена“. Те нанасят хидратиращ овлажнител с пигментна основа или фон дьо тен със светло до средно покритие коректор, където е необходимо.
 
Силно подчертаване на веждите
 
О, да, веждите, които сякаш „са повтаряни“ поне по 2-3 пъти с черен маркер, като че ли изчезнаха. Е, някои още си се харесват с тях, но основното е, че по време на пандемията повечето спряха да отделят чак толкова време за грима на тази част от лицето.
 
Кои други тенденции спряхме да следваме заради предпазните маски, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аууу, най важно е да сте гримирани!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С предпазна маска и грим - жените НЕ МИСЛИТЕ РАЦИОНАЛНО
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страшна проблематика!
2
3
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Иванке, моят грим изобщо не се е променил.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се гримираш и да сложиш маска!!! В това няма никаква логика, което е нормално за жените. Особено за русичките.