Сериали 2020 - кои бяха най-добрите през годината?

С тях социалната изолация стана по-приятна
28 дек 2020 22:26, Дарена Найденова
24
Сериали 2020 - кои бяха най-добрите през годината?
IStockphoto

Изглежда така, сякаш 2020 година току-що започна. Тези 12 месеца минаха като миг, в който обаче се случиха толкова много неща, че можем да си говорим за тях още дълго време. Започнахме новото десетилетие на прага на пандемия и го завършваме във втората ѝ вълна. Коронавирусът се превърна в невидимия враг, който успя да обедини целия свят. 

Най-вероятно по-голямата част от нас никога не са си представяли, че могат да станат връстници на пандемия. Но ето че това се случи. Мечтата ни да работим от дивана се сбъдна, но и тя сякаш вече ни дотежа. Стоенето вкъщи първоначално беше любимо на всички, но социалният контакт започна да ни липсва все повече и повече. Способността да се разхождаме без притеснение, да се здрависваме с непознат и да прегърнем приятел, който не сме виждали от дълго време. Сега това са мечтите на всички и се надяваме скоро те да се сбъднат.
 
Социалната изолация обаче се превърна в златна мина за един бранш. Да, говорим за телевизионните проекти, които заляха малкия екран като лавина. Онлайн платформите също не могат да се оплачат от липса на публичен интерес, а новите сериали идваха един след друг. И докато имаше такива, които спирахме след първия епизод, то други гледахме на един дъх. Те са тези, които ни спасиха по време на карантината и ни накараха да забравим за реалността. 
 
И тъй като не знаем докога ще продължи тази здравна криза, ви даваме нашия списък с любими сериали, които може да изгледате, ако и 2021 година я започнем под карантина.

1. The Queen's Gambit
 
Не е изненада, че платформа като Netflix успя да привлече още повече потребители тази година. Освен че вътре може да намерите любими сериали от телевизията, там ще откриете и оригинални продукции, които рядко са загуба на време. Все пак, Netflix стои зад сериали като „Короната“, „Orange is the new Black“, „Stranger Things“ и много други. Тази година платформата ни представи нещо ново, в което се влюбихме веднага.
 
Говорим за „The Queen's Gambit“, който се появи малко късно през годината, но със сигурност си заслужаваше чакането. Всичките 7 епизода бяха пуснати на 23 октомври, а историята е базирана на едноименния роман от Уолтър Тевис, излязъл през 1983 година. Ако сте се объркали по заглавието, ще ви кажем, че тук няма да видите кралски особи, а само едно малко момиче, което е много добро на шах. 
 
Минисериалът проследява живота на сирачето Бет Хармън, която цели да стане най-добрият играч на шах в света. Изпълнен с проблеми със зависимостта, сериалът обхваща 14 години, но не е базиран на истинска история. Това обаче е доказателство колко добре е направен този проект, тъй като рядко се случва толкова добра история да не се базира на реални събития.

2. I Know this much is true
 
HBO, добре дошли на сцената. Основният конкурент на Netflix не остана мълчалив през годината, въпреки че пандемията забави снимките на няколко проекта. Все пак на екран излезе драма, в която още повече заблестя звездата на Марк Ръфало. В „I Know this much is true“ актьорът се нагърбва с двойна задача – да изиграе еднояйчни близнаци. 
 
Още за най-добрите сериали за 2020 г. , ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
объркали сте се преди 3 години
Искаме да си живеем живота, а не да стоим пред телевизорите и да ви гледаме тъпите сериали. Събирате парите на хората, за да правите шепа шарлатани богати като ни имитирате по телевизията и се правите на 'звезди'. Без грим не сте нищо по различно от останалите, а понякога сте и по -зле. Вдигнете ни заплатите, а не ни подигравайте по тъпите си филми и сериали. Аз се образовах, за да живея, а не да стоя пред телевизора и да гледам как ни имитирате.
16
1
 
1
 
! Отговори
Цирк ГЕРБ преди 3 години
Нищо не може да се сравни с "Цирк ГЕРБ".
15
1
 
2
 
! Отговори
Helix преди 3 години
До17Не е като любимите ти турски сериали.
14
1
 
2
 
! Отговори
Заю ЗаеФ преди 3 години
Само Queens gambit и Undoing стават всичко друго - trash
13
0
 
8
 
! Отговори
Зоран Заев преди 3 години
А най-смешният сериал в жанр политическа ситуационна комедия на абсурда е "Македония са напъва за ЕС" следван от "Ало, ало, заето. Вето"
12
0
 
5
 
! Отговори
Ридли Полуидиот преди 3 години
Raised by wolves e тъпнята на сезона
11
2
 
1
 
! Отговори
напъвах се преди 3 години
30 минути, да се сетя добър сериал от тази година и само "Raised by Wolves" се сетих - имаше си свойте недостатъци, на сравнен с изброените в статията и сравнение не може да става...друг който се сетих е "The Nest".
10
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериалът Ковид-19 беше най-гледаният! Всеки ден *** със зелени чорапи ни се караха от телевизора!
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ратчед - горещо препортчвам!Невероятна комбинация от атмосфера, кофтюми, саундтрак, актьорска игра, сценарий.След това гледам Откраднат живот и направо ми става жал като гледам Владо Пенев и Янина Кашева как си рецитират като в кръжока.
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък си мислех че е татко Раза, или една от индийските съпунки, бучат денонощно по телевизора на жена ми.
7
7
 
13
 
! Отговори
хмм преди 3 години
това определено е списък на най-тъпите сериали на всички времена!!
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завинаги
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът разбира се
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
The Queen's Gambit съм убедена, че ще е номер едно тази година.Undoing - страшно силен актьорски състав, но на мен лично самата история не ми допадна. Emily in Paris - много красиво и развлекателно.Другите не съм ги гледала, че малко мрачни ми се виждат, а тази година е мрачна сама по себе си.
3
3
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Най...добрия сериал,който се транслира по...държавния канал е: Един...премиер,една джипка,една...държава.Хем е комичен,хем е...трагичен,с две думи...пенкилер.
2
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НаблюдателМного сте смешнивие червените ***...
1
7
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Сериал на годината в жанр трагикомедия е управлението на ГЕРБ, патриотите и ДПС от килера.