Губернаторът на Ломбардия сам се постави под карантина

Преувеличен ли е броят на случаите на Covid-19 в Италия?
27 фев 2020 20:00, Елка Василева
4
Губернаторът на Ломбардия сам се постави под карантина
Атилио Фонтана. Снимка: архив, БГНЕС

Губернаторът на италианската област Ломбардия Атилио Фонтана сам се постави под карантина, след като един от неговите служители се зарази с коронавирус, предаде Ройтерс.

Фонтана, който през изминалата седмица даде няколко пресконференции, за да обясни как Ломбардия се бори с епидемията, съобщи за решението си да се постави под карантина късно снощи във Facebook. Губернаторът сподели в социалната мрежа видеозапис как си слага хирургична маска.

Още по темата

"Засега не съм заразен и мога да продължа работата си, но за две седмици ще се опитам да живея при условията на доброволна изолация", заяви Фонтана.

В Ломбардия през изминалата седмица бяха регистрирани над триста случая на заразени с коронавирус, припомня Ройтерс.

Италианската служба за гражданска защита съобщи днес за два нови смъртни случая. Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Италия вече достигна 528 (за сравнение вчера те бяха 420).

Валтер Ричарди, високопоставен служител на Световната здравна организация и съветник на италианското правителство по въпросите на борбата с коронавируса, заяви пред в. "Кориере дела сера", че има вероятност броят на случаите на коронавирус в Италия да е преувеличен, тъй като само 190 случая са изцяло потвърдени в рамките на двуетапен процес по верификация, използван от Италианския национален институт по здравеопазване./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Ломбардиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
В Италия е фрашкано с бежанци. Ако ги хване и тях вируса не ми се мисли.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
умен мъж ! не му се ходи на работа - карантина !......... а нас тук не ни мислете. той чернобил не ни уплаши, та някаква си там корона......у нас винаги е най-безопасно..
1
0
 
13
 
! Отговори
Трайо преди 4 години
Пак сте назад с превода... 650 са заразените вече при над 12 000 направени теста. А в България е невъзможно да няма и един заразен, след като в Р С. Македония откриха чак един положителен. Колко теста са направени тук? 10-20?Има нещо кардинално сбъркано при нас... дано да греша, ще се разбере в следващите дни.