В Белгия запечатаха дома на семейство с Covid-19

Евроучилищата в Брюксел сложиха под карантина учители и ученици
Обновена: 2 мар 2020 20:47 | 2 мар 2020 20:33,
49
В Белгия запечатаха дома на семейство с Covid-19
Снимка: БГНЕС

Здравните власти в Белгия затвориха херметически дома на белгийско семейство, всичките трима членове от което са болни от коронавируса. Единственият достъп до къщата е, за да бъдат доставяни хранителни продукти, но никой не може да влиза и да излиза от дома, съобщи здравният министър Маги де Блок.

Не се съобщава къде се намира “херметическата” къща, защото властите се опасяват от паника. Знае се само, че тя е в северната провинция Фландрия.

В понеделник в Белгия известните случаи на коронавирус от два нараснаха на осем, като властите заявиха, че не са изненадани, тъй като страната е една от последните в Европа, която съобщава за бум от нови случаи.

Тримата белгийци, които са болни от коронавируса в запечатания дом, са се завърнали от Северна Италия. Първият случай в страната беше на жена, която беше репатрирана от Китай с един от самолетите, с които от Ухан бяха прибрани европейските граждани. Тя е вече оздравяла и е у дома си.

Междувременно, европейските училища в Брюксел, в които се обучават децата на еврочиновниците и на дипломатите, обявиха карантина. Тя ще важи за децата и учителите, които са пътували наскоро в Италия, Китай, Сингапур, Южна Корея, които се смятат за червени епидемиологични зони. Те ще трябва да си останат вкъщи през следващите две седмици, независимо дали имат признаци на заболяаването, или се чувстват напълно здрави.

В Брюксел има четири европейски училища.

Според известния белгийски вирусолог Марк ван Ранст коронавирусът е по-силно заразен от грипа, но учените все още не се ангажират да твърдят дали е повече или по-малко смъртоносен. В интервю за обществения тв канал VRT Ван Ранст заяви, че лекарите се надяват коронавирусът да изчезне през лятото, както се е случило с ТОРС - коронавирусът, който вилня през 2003 г.  Според Ван Ранст коронавирусите не се развиват и умират при високи температури.

Ако сте между 20-40 г. вероятността да бъдете хоспитализирани с коронавируса е незначителна, каза д-р Ван Ранст пред VRT. Известните досега случаи на починали от COVID-19 в тази възрастова група в Китай са основно на лекари и медицински сестри, които са работили продължително на първа линия в болниците в Ухан.

Рискът при възрастни пациенти и хора с други заболявания е висок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
virus преди 4 години
Някой да ми обясни как вирусът не е жив организъм, но едновременно можел да "оцелява" при еди какви си температури и условия? Това е някакъв оксиморон. Друг момент е, че ако вирусът заразява клетката със своето ДНК/РНК не е възможно да се премахне от организма, тъй като става част от нашата генетична информация. Можем да се излекуваме, но генетичната информация на вируса си остава в клетката. Не съм чувал за механизъм, който може да премахне генетична информация от клетката с пиене на сиропи.
37
3
 
3
 
! Отговори
Си Дзинпин преди 4 години
Народната Война, която Обявих на Корона Вируса, завърши с нашата Победа. Коминузъмът с Китайски Характеристики Победи Корона Вируса. Италия и Европа Губят войната и Китай реши да забрани полетите от Европа и най-вече Италия. Китайската Комунистическа Партия, няма да позволи Европа да РеИнфектира Китай с Италианската БелоДробна Чума. Най-вероятно болеста не се е зародила в Ухан, а в Италия!! Европа е жалка, смешна и безотговорна. Да живее доктрината на Мао, да Живее Комунизъмът!!!
36
1
 
1
 
! Отговори
политва преди 4 години
да се помолим на Юпитер за Папата! Юпитер да пожали Живота му!!
35
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошото е, че май пипнеш ли го няма пълно оздравяване. Седи си в организма и чака удобен момент да го съсипе. Смъртността била няколко процента, добре, но не ясно до няколко години, дали от заразените ще има и един жив?Дано открият бързо ваксина!
34
0
 
4
 
! Отговори
ватикана преди 4 години
Посланикът на Иран във Ватикана Умря от Корона Вирус. Така, че явно слуха, че и Папата е болен, ще излезе истина!
33
1
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 4 години
въпрос ти в момента в Австралия, какво мислиш е - зима ли?
32
4
 
4
 
! Отговори
Корона преди 4 години
Корона вируса ще изчезне от самосебеси както при другите вируси преди да открият лекарство. Може би този вирус е създаден от хора за да има пандемия и паника а после ще кажат че са открили антивирус и някой ще забогатее здравата ако вируса не изчезне това лято. По-принцип грипа изчезва в лятото а този вирус също е гриш само че убива хора със слаба имунна система
31
0
 
3
 
! Отговори
Вътко преди 4 години
Херметически, значи че ще се задушат. Вирусите са много нестабилни относно температура. Могат да оцелеят до 9 дни, ако е -10 градуса.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха, тази топка с нещо като иглички стърчащи от нея която въртят по телевизора е компютърна анимация, явно никога не си виждал снимка от електронен микроскоп, защото ако беше виждал нямаше да се изложиш така.
29
0
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 4 години
на корова вируса и генетичният му код и снимка от електронен микроскоп са налични, при това публично в Интернет за всеки.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 28,понеже вярваш във вируси, ето ти една задача, намери кога е бил изолиран вируса на СПИН, тоест трябва да намериш, 1.екипът който го е изолиран, 2 методът по който го е направил, 3.час,дата, година, и лабораторията, и научната публикация. И снимката от електронен микроскоп. Успех.
27
0
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 4 години
с генетичният код на Вируса - запознай се, какво е Полимеразна Верижна Реакция, малко си изостанал, щото последната е открита още 1983 година.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задавам много *** въпрос, след като китаийците не са предоставили щама на този"вирус" на никого, повтарям на никого, с какво сравняват направените проби, това наистина е пълен абсурд, няма изолиран щам, но те правят проби и сравняват, и с какво сравняват.
25
4
 
5
 
! Отговори
от Сиатъл преди 4 години
тука от вчера има няколко случай, не знам дали и 10 общо на брой, днес местните Власти закупиха Мотел и го приготвят за карантина. Също изграждат парк от бунгала използвани преди от петролни работници, отново като център за карантина. У Европа не разбирам, какво се случва - толкова ли сте зле?!
24
2
 
11
 
! Отговори
Кантарджиев преди 4 години
Ае споко ве, тва е просто вирус! То в Белгия е стандартна практика да ги запечатват при леко грипче.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали не трябваше да се запасяваме с продукти и вода??
22
1
 
7
 
! Отговори
до 21 доктора преди 4 години
числата ми са от сайта на Министерство на Здравеопазването на Италия - не съм от хората, които разпространяват "фалшиви новини". ако наистина си лекар, искам да ти кажа, още по-тревожното, че при Корона само ЕСМО (екстракорпорално мембранно окисляване) машина има ефект, а в България не знам дали има и 5 такива.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ще се оправи и ще ни опази. Само да се върне от празнуването на 3март с Ердоган в Анкара, и ще се заеме с вируса!
20
0
 
6
 
! Отговори
доктора преди 4 години
Ако числата цитирани от колегата са верни то положението е лошо. ARDS който е най-вероятното усложнение на вирусна пневмония е с леталитет 45% и то ако става дума за здрави хора и ако не се развие мултиорганна недостатъчност иначе смъртността е 90%
19
6
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 4 години
и това само за 1 седмица, в Китай даже първият месец не бяха набрали такава скорост, в Италия до Месец, ще има повече жертви от в Китай за 3 месеца! Обаче, Европа е много бедна и деиндустрализирана, не може и е маска на произведе - чака на Китай за всичко и за това, щото ЕС е Зелен и не трябва да има производство, Европейците ще платят с най-високата цена - живота си!