Коронавирусът покосява и световните армии

Войници по цял свят са заразени или поставени под карантина
9 мар 2020 20:55, Нели Христова
14
Коронавирусът покосява и световните армии
Снимка: БГНЕС

Началникът на италианския генерален щаб Салватор Фарина е бил диагностициран с новия коронавирус. Предписано му е подходящо лечение и той ще остане под карантина в къщата си, а служебните му задължения ще се изпълняват от друго лице. Той обаче е само един от множеството войници и офицери, засегнати от епидемията, пише руското издание ”Независимая газета“.

Финландските военнослужещи няма да участват в ученията на НАТО, които се очаква да се проведат от 9 до 19 март на територията на съседна Норвегия, в района на Тромсьо. Причината за това е именно епидемията от коронавируса.

„Участието на въоръжените сили на Финладния в ученията „Cold Response”, организирани от норвежките въоръжени сили беше отменено поради ситуацията с коронавируса“, се казва в официалното изявление на финландското министерство на отбраната. Съобщава се, че до 15 хил. военнослужещи от армиите на десет страни е трябвало да вземат участие във военните учения, в това число Финландия с 400 военнослужещи.

По-рано Норвегия призова своите съюзници в НАТО внимателно да изследват всички войници, които ще участват в ученията, за да се предотврати потенциална мащабна епидемия сред силите на Алианса. Най-интересното е, че именно в норвежката армия се наложи около 1300 души да бъдат поставени под карантина, заради случай на коронавирус по-рано. Това се случи в базата Сколд, разположена в района на Тромсьо.

Очаква се тези военнослужещи да пропуснат ученията на НАТО, които ще започнат днес, на 9 март. Американските военнослужещи, разположени в Европа и който ще участват в ученията, също са засегнати от коронавируса. Въоръжените сили на повечето страни от НАТО вече се подготвят за борбата срещу епидемията, както съобщиха от министерствата на отбраната на Канада и САЩ.

Освен това, макар да няма официална информация за това от Пхенян, южнокорейският онлайн вестник Daily NK заяви, позовавайки се на свой източник, че във въоръжените сили на Северна Корея е изготвен доклад за въздействието на COVID-19 върху войниците на страната, в който се посочва, че 180 от тях са починали вследствие от заразата. Други 3700 войници са поставени под карантина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 4 години
не само че граничи с Финлндия, Норвегия дори граничи с Русия
12
1
 
0
 
! Отговори
Derstreichholz преди 4 години
Тромсьо в съседна Норвегия. Има цяла Швеция между Финландия и Норвегия.
11
0
 
6
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Той покосява първо журналистите,и от тях се прехвърля на останалите! Където няма медийна истерия,китайският вирус също го няма!
10
2
 
7
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Повече ги покосява медийната истерия!
9
2
 
6
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Покосява ми опинците!
8
7
 
3
 
! Отговори
К.Ч.У преди 4 години
лъжлива психоза,като комунистите е,а дали не е от Сев.Курея оня често изстрелва ракети а
7
6
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Виц -Натовските войници са дъ бест !Хи-хи-хи !
6
1
 
5
 
! Отговори
Маниту,Джеронимото преди 4 години
Не не е Китай,друга,друга дръжава
5
11
 
8
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Я по-добре да закриваме човечеството ! Както тръгнало , едни китайски комунисти са решили да взривят света! Докога комунистите ще създават световни проблеми ???
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да идва апокалипсиса. На практика смъртността процентно не е толкова висока, така че някой нов мутирал шам може да доведе до нещо повече.То е достатъчно и петрола да удари 20 долара и ще има ефекта на доминото за всички развити. Нека изчакаме малко.
3
0
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А най-голямата армия в света, тази на любовниците, засегната ли е? Какво е ген. Александър Бард и ген. Жан-Пиер Барда и техните адютантки Ла Камила и Доминика?
2
4
 
17
 
! Отговори
:-) преди 4 години
И тези джендърчета ще се борят с Русия и Китай!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но кой, тогава е врагът? Щом поразява армиите на цели светове? От кой свят е дошъл, и колко още ще завладее, зави ми се свят...