Френските власти: Кокаинът не убива COVID-19

Франция се опитва да се справи с дезинформацията
10 мар 2020 19:50, Нели Христова
18
Френските власти: Кокаинът не убива COVID-19
Снимка: БГНЕС

Митовете за това, какво ни предпазва и лекува от коронавируса са много, а правителствата имат тежката задача да се справи с дезинформацията. Заради една популярна интернет теория, правителството на Франция трябваше официално да заяви, че кокаина не помага в справянето със заболяването.

"Не, кокаинът не предпазва от COVID-19. Той е наркотик, който води до пристрастяване и има сериозни последствия", написаха в неделя от Министерството на здравеопазването в Twitter. Предупреждението им бе допълнено от линк към сайта им, където има полезна информация за коронавируса.

Тази публикация обаче не е единствената - подобно предупреждение от преди дни гласи, че алкохол и хлор, напръскани върху кожата ни, няма да ни предпазят от вируса, който вече е проникнал в тялото ни. От Министерството на здравеопазването уверяват, че комарите не пренасят COVID-19 и че дезифектантите не причиняват рак.

Изявлението на здравните власти идва, след като в социалните мрежи бяха разпространени десетки снимки от преправени новинарски емисии, които гласят, че кокаина убива коронавируса, пишат от Independent.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Велика Франция преди 4 години
Франция е велика държава! Французите са велик и мъдър народ!Франция е люлка на цивилизацията!Франция е майка на съвреммения свят!Франция е най-великата страна! Париж е най-красивия град!Vive la France! Vive la Republique!
14
3
 
3
 
! Отговори
Гого преди 4 години
Аз от тази корона се пазя вече седмици наред посредством най-стария и всеобщо И безусловно доказан метод. Така преживях пилешкия грип, лудата крава, острия респирателен синдром и още много, знайни и незнайни, смъртно-опасни вируси. И като ветеран държа да споделя с вас моя опит и се надявам с това да спася не един, а хиляди човешки животи! Единственото което може да ви предпази е пълната дезинформация. Не гледайте тв и не четете вестници!
13
0
 
6
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
Е такова лечение не е по джоба на всеки...
12
1
 
1
 
! Отговори
Не кокаина бе преди 4 години
Морфина се справя с много...бактерии и вируси.
11
0
 
8
 
! Отговори
:D преди 4 години
То дори да предпазва какво очаквате да кажат, да това е лек, друсайте се всички и няма да имате проблем с вируса :D
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Освен домашната ракия и мазната баница с боза сутрин лекува
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с този вирус бре.Домашната ракия+сланина и чесън (български не китайски)убива вируса.Засега друго по ефикасно не са измислили! Ако някой знае друго по ефикасно ще получи Нобеловата награда
8
1
 
5
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Единственият начин за да се предпазите е да държите имунната система силна като приемате вимини особено Витамин Ц
7
3
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Казаха им в прав текст-Само българска ракия!Те пак не разбрали....
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинТова е, защото руснаците не могат да направят разлика между коронавирус, алкохолно отравяне и премазан от камион.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинТова е защото Путин взе мерки от самото начало...освен това има с какво да отговори,и характера му предполага да отговори на тези,които биха му причинили короната.
4
2
 
11
 
! Отговори
българин преди 4 години
Наблегнете на коняка,какъв кокаин.Погледнете Русия-само 7 случая и нито един починал.Челният руски опит е отново на мода!
3
2
 
12
 
! Отговори
ined преди 4 години
Алкохола помага, но само ако се приема за вътрешна дезинфекция и то постоянно трябва да доливаш за да не спадне нивото му в кръвта и да спре противовирусната защита
2
3
 
3
 
! Отговори
Николос Мадуро преди 4 години
Всичко е фалш всичко е менте територия на Ъпсурта
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикате ни запада в очите за пример, а те горките са глупaви като калинки.