Изясняват произхода на контрабандните маски

Ако е възможно, в бъдеще те ще се ползват
9
Изясняват произхода на контрабандните маски
Снимка: БГНЕС

На задържаните контрабандни маски на границата тепърва ще бъде изясняван произходът, каза вътрешният министър Младен Маринов в парламента.

След тази процедура, както за всяка друга контрабандна стока, и тези маски ще бъдат одържавени и ако е възможно, ще бъдат използвани.

При два опита за незаконен износ са заловени над 27000 маски.

По думите му имало е затруднение с личните средства за защита, но след пристигането на пратка от Турция нещата се нормализират. Те ще бъдат раздадени приоритетно, уточни Маринов.

В ход е и българско производство на маски и защитни облекла с цел да не внасяме отвън.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 месеца
Е да, нали Виденов не искаше да влезем в НАТО и затова го фалираха свои и чужди от ЦРУ, МВФ, Сорос... Тогава ни излъгаха че без НАТО няма ЕС. Ами да не би Виденов да направи болниците търговски дружества?
7
0
 
0
 
! Отговори
R преди 4 месеца
До Скептик
Не ти е виновен другаря Костов. Виновен ти е другаря Виденов. Спомни си Виденовата зима и се запитай защо дойде Костов. И се запитай как всички приватизирани предприятия са в ръцете на комунистическата върхушка ???
6
0
 
8
 
! Отговори
Всъщност преди 4 месеца
Жалкото е, че и всички маски от България да бяха изнесени, на Китай ще им стигнат за един средно голям град някъде до обяд на втория ден. Но цената е да оставиш цяла една държава в паника за маски, включително и болници. Непреодолимото желание на дребни тарикати да изкарат едни къси пари за нула време доведе именно до този резултат. Работя във фирма за такива изделия и са ми се обадили поне 30 човека с изречението “Абе дай да намерим маски, че тука един иска да изнася. Дава добри пари.”
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо няма маски в аптеките?

Защото всички аптекари и вносители на маски ги реекспортираха обратно по Китай и света. Направиха далаверата пак, а на народа му сложиха една табелка на аптеката: Маски няма.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще има маски за партийната и бизнес върхушка. Останалите - ще чакат на капиталистическата опашка.
3
3
 
5
 
! Отговори
Delyan преди 4 месеца
Маската е не само за твоя защита тя е да пазиш и другите ако кихаш или плюеш да е за тебе си
Всички трябва да са с маски нее срамно виж в Китай как е
А след малко се очаква Италия да бъде напълно затворена
2
6
 
5
 
! Отговори
pf преди 4 месеца
Като видя някой с маска и голем смех. Турил си маската и си мисли,че нещо го пази. Пък сигурно вкъщи я пере да си я ползва утре пак. И с тия евтини маски какво ще спрете. Като ти кихна на ръката и после се докоснеш по устата или по носа докато си бършеш сополите,или ти кихна на ръкава на якето и после сваляйки го докоснеш с ръка и язък за маската. Тъй че стига с тази истерия за тези маски.
1
1
 
14
 
! Отговори
Скептик преди 4 месеца
Глупости. То има 3 завода за медицински консумативи. В Сандански, В.Търниво, Етрополе....Големи фирми с традиции, които ако е имало държавна политика са щели да произвеждат десетки хиляди на ден. Ама не е имало държавна политика. Управляват Калинки. Друг е въпросът защо стратегически важни заводи са приватизирани, другарю Костофф