Милано прави полева болница в Панаира, разкрива 600 легла

До 6 дни може да бъдат разположени леглата в болницата
13 мар 2020 14:19,
6
Милано прави полева болница в Панаира, разкрива 600 легла
Снимка: БГНЕС

Милано ще направи временна болница по подобие на тези в Ухан, Китай, за да се справи с епидемията от коронавирус, пише "24часа".

До 6 дни може да бъде реализирана болница с 600 легла в празните павилиони на Панаира на Милано, каза пред италианските медии областният съветник на Ломбардия Джулио Галера.

Още по темата

Леглата ще бъдат предназначени за отделение за интензивна терапия. Болницата обаче има нужда от респиратори и персонал и затова областният съвет чака до часове отговора на Гражданска защита. Болничната структура ще бъде съставена от контейнери, оборудвани с легла и медицинска апаратура.

Вече е набран персонал от 100 души, включващ специализанти, току-що дипломирани лекари, санитари, но се очакват и медицински подкрепления от други области на Италия.

В момента в Ломбардия има 1067 места в интензивна терапия, но за ден властите успяха да открият нови 127. Болниците в богатата северна област, най-силно пострадала от епидемията, преливат от болни. В град Бреша, който също е много засегнат, също се работи по откриването на полева болница в зоната на Панаира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
Хашиш ат Амстердам преди 4 години
*** европейците щом едни азиатци ги заразиха с ядене на прилепи за по-големи пaтки и после им дават акъл кво да правят не ми ги фали.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в София просто ще затворят Бизнес парка и ще го преименуват в Корона парк.
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял живот живееш здравословно, ядеш зеленяш и се пазиш от всичко, накрая ставате много пенсионери и ви пускат вирус да не тежите на социалните системи. Греша ли?
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Пловдивския панаир това го чака.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей ГЕРБ окрадоха и Италиснката здравна система...