Расте броя на заразените с COVID-19 в цял свят

Случаи на заразата са регистрирани в 152 държави
15 мар 2020 07:41, Ния Христова
32
 Расте броя на заразените с COVID-19 в цял свят
Снимка: Pixabay
Броят на заразените с новия коронавирус по света вече надхвърли 156 000 души, сочат официални данни.
 
Над 5839 са починалите, случаи на заразата са регистрирани в 152 държави и територии. 
 
75 936 души са се излекували.
 
Заразените с коронавирус в Турция вече са шестима. Здравният министър Фахреттин Коджа съобщи, че шестият  случай е бил регистриран в теста на лице, което се е завърнало от религиозно поклонение, така нареченото "умре", в Саудитска Арабия. Поклонението "Умре" е религиозен обичай в исляма. Той не е задължителен като хадж (поклонението в Кабе-Мека) и може да се извършва по всяко време на годината от всеки желаещ. Обикновено желаещите да извършат умре посещават Мека в месеците преди хаджа. Един от предишните случаи на позитивен тест в държавата също е на завърнала се от умре туркиня.
 
Словения също съобщи за първи смъртен случай. Жертвата е възрастен мъж с хронично заболяване, съобщиха от националната телевиция в страната. По-рано словенското правителство съобщи, че заразените с COVID-19 в страната вече са 181. 
 
Втори пациент е починал в Република Ирландия, съобщиха здравните власти. Броят на заразените с вируса в страната се е увеличил до 129.
 
Нови 10 смъртни случая от коронавируса са били регистрирани във Великобритания, предаде Франс прес, като се позова на властите. Така общият брой на починалите в Кралството нарастна до 21. Починалите са от рисковите групи - възрастни хора или такива, които имат съпътстващи заболявания. По последни данни, 1140 души в страната са дали положителна проба. Високопоставен представител на здравните власти коментира, че реалният брой на заразените е между 5 и 10 хиляди. Вчера беше регистриран и случай на новородено с положителна проба за коронавирус.
 
Потвърдените случаи на зараза в Русия също е нараснал. За последното денонощие от 45 броят им е скочил на 59, съобщиха от националня оперативен щаб за борба с инфекцията, предаде ТАСС. Всички нови заразени са били в страни от Европейския съюз през последните две седмици. В Русия до този момент няма починали от вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
12
 
4
 
! Отговори
. преди 4 години
САвеЦкия вирус, най-несмъртоносният вирус в целият свят!
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно все още над 7 милиарда души не са се заразили.
3
5
 
10
 
! Отговори
о .... преди 4 години
Нашето мило правителство все още нищо не е сторило за проблемите свързани с КУРОвируса; незнайно как се вземат проби за анализ; всички данни са една стъкмистика и нищо повече; никои от поданиците на Държавата не вярва на тези данни!Това, че хора ще си заминат, това е нормално, но трябва да се прави така, че това да не е някаква лавина!Правителството в България не е адекватно да се справи с проблема; проблемите тепърва ще се открояват! Просто не знаем, какво само ни очаква!
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия няма и да има починал.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Юдейското зло