Франция в карантина поне 15 дни, Макрон с критики

ЕС ще затвори външните си граници за 30 дни
26
Франция в карантина поне 15 дни, Макрон с критики
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че ЕС ще затвори външните си граници за 30 дни, за да се бори с епидемията от новия коронавирус, предаде Франс прес.

"Всички пътувания между неевропейски страни и ЕС ще се преустановят за 30 дни", заяви Макрон в телевизионно обръщение.

Той обяви, че всички текущи реформи във Франция, включително неговата спорна пенсионна реформа, ще се замразят, предаде ДПА.

Макрон съобщи, че правителството ще внесе в парламента законопроект, който му дава извънредни правомощия за справяне с епидемията от коронавируса.

"Ще направим каквото е необходимо икономиката ни да се съхрани в тези много тежки времена. Никоя фирма няма да бъде оставена на риска от фалит. Никой французин няма да бъде оставен в нужда", заяви Макрон и обеща, че работещите няма да загубят покупателната си способност.

Президентът заяви, че гражданите ще трябва да си стоят по домовете и да излизат само по належащи причини.
Тази ограничителна мярка ще влезе в сила от утре по обяд и ще продължи най-малко 15 дни. "Всяко нарушение ще се наказва", предупреди Макрон.

"Вслушайте се в здравните работници, които казват: Ако искате да ни помогнете, стойте си в къщи и избягвайте контакти", посочи френският президент.

Той разкритикува хората, които вчера се струпаха по пазари и паркове след затварянето на баровете и ресторантите.

"Не само че не успявате да опазите себе си, а не опазвате и другите, както се разбра от последните развития, които показват, че никой не е в безопасност", каза Макрон.

Той съобщи, че е решил да отложи планирания за неделя втори тур на местните избори след консултации с председателите на двете камари на парламента и свои предшественици на президентския пост.

Премиерът Едуар Филип уведоми лидерите на политическите партии и това решение беше единодушно приветствано, отбеляза Макрон, цитиран от БТА.

По-рано днес премиерът Едуар Филип обяви, че вторият тур на местните избори се отлага за 21 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
da ama ne преди 4 години
До Велика Францияveche stana bordel. tova sa stari predstavi. vig kakvo stava po bolnizite. navsekade refugeta i samo chugdenzite rabotiat.. kolonizatori i nazionalisti da...
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВФ отпуска 1 трлн. заем за който се нуждае.После да му мислим
22
1
 
5
 
! Отговори
хм преди 4 години
До Анонимен 16Напротив! Виновни за епидемията в Европа са точно французите и останалите няколко държави, затова че изпращаха самолети в Китай да прибират хората от там баш в пика на епидемията, и вместо още на летището да ги поставят в карантина, ги разпращаха с други самолети по родните им страни.
21
1
 
4
 
! Отговори
Велика Франция преди 4 години
Да мразиш Франция означава да мразиш себе си защото Франция е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят. Няма държава, която да не дължи нещо на Франция. Културните й достижения са без паралел и неслучайно е най-посещаваната страна в света откакто се помня. "На този свят човек има две страни: своята собствена и Франция" - Бенджамин Франклин. Пожелавам бързо справяне с кризaта на великия френски народ. Vive la France!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В китай и южна корея игра тоягата и всички си седяха вкьщи и накрая след 2 3 месеца се случи и чудото, отьрваха се от чумата!
19
0
 
4
 
! Отговори
Закон преди 4 години
Излиза, че либералните закони не водят до дисциплина. Проблемът на този вирус, е че за много кратко време се разболяват изключително голям брой хора, на които няма кой да помогне поради липса на легла , апаратура, и медицински персонал. Няма кой да обърне внимание на болния. У нас има болнични легла в окаяни болници, но няма персонал. След кризата ще има промяна на системата, неминуемо.
18
1
 
7
 
! Отговори
Преди да пишете преди 4 години
четете, ясно е написано -"ЕС ще затвори ВЪНШНИТЕ си граници за 30 дни" -какво по ясно искате? А вече всяка страна си определа с коя друга държава да има ограничения.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Всички пътувания между неевропейски страни и ЕС ще се преустановят за 30 дни".За мен това означава, че границите към всички европейски страни не се затвярят
16
3
 
5
 
! Отговори
Това отдавна преди 4 години
трябваше да стане, така Ердоган нямаше да прави номера с мигрантите. А и икономиката му ще рухне, след като Европа му затвори пътя! Май Макрон ще излезе най умен в ЕС!
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За епидемията няма виновни, престанете да вменявате вина!
14
2
 
9
 
! Отговори
! преди 4 години
Като по чудо този път не чакахме....просто в момента ги е страх да натрошат няколко урода, избягали от карантина, да осъдят на каторга още двама-трима, и ще видиш как ще се спрем да се печем на припек. Чудим се как Южна Корея и Китай са се оправили....там дисциплината е култ, общото благо е религия. В Южна Европа желанията на индивида са над всичко и всички. На *** език - чист егоизъм. Човешкото стадо трябва да се води, някой да дърпа напред. Демокрацията в момента се нарича либерализъм...
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ние какво чакаме да почне да броят починалите
12
4
 
20
 
! Отговори
! преди 4 години
Да ти стане по-нагледно - Италия е 12-та икономика в света за 2019 и виж как се справят....Франция е десетата, Испания е на 15. място. Дано погледнем данните и разберем защо хората ни говорят за тотален апокалипсис. При изчерпана здравна система смъртността ще се покачи неимоверно, просто няма да има нужните средства за медикаменти и операции. Дръжте се сериозно, парка пак ще е там и след 3 месеца, пак ще пиеме по баровете с приятели...Ако си спомняте, всички лидери говореха за ФИНАНСОВ крах...
11
1
 
15
 
! Отговори
! преди 4 години
Давам ти един *** пример - ако работещите във Франция са 35 млн, и ако да приемем, че Франция се ангажира да поеме 50% от заплатите им,и ако да кажем раздадат на всеки човек 1200 евро, знаеш ли каква е грубата сметка, която държавата трябва да заплати?! 40 млрд евро. И това е само за заплати....остават да се справят с кризата в здравната система, с фалитите и субсидирането на бизнеса да НЕ фалира....сега разбра ли защо ти говорят за тежка финансова криза?
10
0
 
10
 
! Отговори
! преди 4 години
По времето на протестите бели хора ти казваха, че не могат да си позволят да ходят на кино, а пор време на криза сам се сещай. И ако стане така, че да последва финансов колапс, като нищо да видим и гилотината в действие, защото там революцията си е традиция. Пък и правителството на Макрон е винаги на косъм от националните безредици. Това французите няма да му го простят и ще стане мазало.
9
5
 
5
 
! Отговори
! до 6 преди 4 години
Поредната повярвала си държава. Виж, щом диктатура като Китай взе подобни мерки за да потуши епидемията, значи не е смешно. Щото в Китай като кажат да скачаш, ще скачаш два дена. А там прецениха, че заповедите не са достатъчни. Франция си знае насрания *** с неуправляемите огромни маси от африканци и араби, ама се правеха пак на толерантни. Проблемът им не е ако умрат 4-5 хиляди човека, не се залъгвай. Страшното за тях е да блокират държавата за месец, щото тия думи, че ще ги осигурят са вятър.
8
9
 
12
 
! Отговори
! преди 4 години
Тия хора не са нормални и за пореден път се убеждавам, че на техния фон източните лидери са направо национални водачи. Германия се управлява от любителката на бежанци, Франция от ***, Британия от луд....и ние чакаме тези да дърпат Европа напред....айде няма нужда. Правителството на България в момента изглежда прагматично и действащо на фона на клоуните от горните редове. Германци и англичани се сетиха за мерките, иначе щяха да я преживеят кризата. Страшни *** са, просто съм без думи.
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки критиките Макрон е смел и може да поеме отговорност, нещо което липсва у нас дори и Бойко се свива, натиснаха го търговците и той легна, въпреки че добре разбира че сега са нужни жестоки ограничения и железна ръка, иначе ще умират хора, българи. ама нема дупе дето се каза.
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната държава, поддала се на вирусната истерия
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБританки математик скоро коментира темата под подобна статия в Сън и калк. му показваше 1 мил. жертви, за да го преболедуват всички британци. Завърши с "А числата не лъжат". Мн. глави ще паднат за 1 мил. жертви и русия клоун ще е пръв.