"Софиямед" под карантина след случая на COVID-19

Най-голямата частна болница е с полицейска охрана
23

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От първия ден на разпространение на заразата като най-голямата частна болница сме на първа линия - приемаме и лекуваме пациенти, отговорни сме към професията ни. Всеки един от лекарите тук е подписал и спазва Хипократовата клетва, сподели управителят на “Софиямед” д-р Йордан Пелев.
Още по темата

Така той коментира съобщението на Националния оперативен щаб, че в “Софиямед” е потвърден пациент с коронавирус.

Д-р Пелев очаква всеки момент на болницата да бъде наложена карантина за 48 часа, която е временна мярка и след този период здравното заведение ще прима пациенти.

През тези две денонощия “Софиямед” ще изпълни всички изисквания на Регионалната здравна инспекция - няма да приема пациенти, ще подготви здравното заведение във вида преди постъпването на заболелия пациент.

Той е бил изключително дисциплиниран. След посещение във Франция е пристигнал в болницата заедно със своята съпруга. Първите проби и на двамата са били отрицателни. Вторият тест на съпруга е бил положителен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Софиямедкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До АнонименПациентът е приет защото дойде с два направени отрицателни теста за корона вирус от референтна лаборатория. Заболяването се установи след изследване направено на място.
19
0
 
0
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До ВИПСофия Мед ще приема всички пациенти които имат нужда от лечение!
18
0
 
1
 
! Отговори
Levski-OLE! преди 4 години
На Домуса не правете тест за "Свински грип"......той е болен от него по рождение......спестете парите си.....Тоя *** си мисли,че е недосегаем.......Отварям дарителска сметка да му купим свещи......
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо са го приели????
16
0
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Маски намерихте ли за Киро? Ако не сте нека да направим сметка за дарения и да събираме пари!
15
0
 
10
 
! Отговори
мак преди 4 години
За този дисциплиниран другите писаха, че е киро гела, върнал се е от "работно посещение" в Италия.
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това всичко заради Домуза ли е ?
13
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Частните болници се отчетоха пред българското здравеопазване! Приеха един бо..к с пари.. и затвориха цялата болница!!! А дрънканиците на директора са пълни глупости. Просто на тези болници, паразитиращи върху държавното здравеопазване, трябва да им се спре кранчето на НЗОК и да станат , ако могат, като всички други частни болници по света.
12
1
 
38
 
! Отговори
Бивол преди 4 години
Кирил Домусчиев и съпругата му са в болницата СофияМед, току що поставена под карантина заради коронавирус, както обявиха от Нац.щаб. Тази сутрин той е бил приет за изследвания, потвърдиха по телефона официално от Връзки с обществеността на болницата. Репортер на Биволъ видя на паркинга на СофияМед автомобила и шофьора на Домусчиеви. Молим, бъдете сдържани в коментарите!Обновено: Потвърдено е, Домусчиев се лекува от коронавирус в СофияМед. Въпросът е защо е там, а не във ВМА? Отново ли някои са по-равни от другите и правилата за тях не важат? Сега цяла болница е под карантина заради комфор
11
0
 
36
 
! Отговори
ВИП преди 4 години
В София Мед ще приемат ли обикновени пациенти за лечение на корона вирус или остава само за елита на прехода.
10
0
 
46
 
! Отговори
ВИП преди 4 години
Заради Киро Домуса една частна болница стана инфекциозно отделение за ВИП пациент.Просто смъртните ще чакат ред в държавните болници.
9
0
 
39
 
! Отговори
Boss преди 4 години
Честито! Вече София Мед стана инфекциозна болница! Ама, отворете я и за други болни от COVID-19 да се лекуват там ...
8
1
 
26
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Прибираш се от Франция, и си правиш проба за вируса, за да си спокоен. Няма ти нищо, но след няколко дена развиваш симптомите и пак проба. И вече си болен.---------Така е, колега.Проблема е в инкубациония период на Вируса от 9 до 15 дена.Пък после как да не вярваш на "Трумпета", че, китайците не са го изтървали от биолабораторята в Ухан!!!Е, па нема такъв Вирус в Природата с 25 дненен инкубационен период!!!!!!!!
7
1
 
29
 
! Отговори
резонен въпрос преди 4 години
А защо наистина не е спазил процедурата на ББ и Каскета (като онова момче от Варна което го бяха пратили да пътува с влак до Военна болница във Варн - и която дори не го приека!!!).Дефакто сега заради 'едно неспазване' на процедурата - цяла болница е блокирана - и не може да обслужва стотици нуждаещи се пациенти!!!Каскета няма ли да подведе под отговорност този 'пациент'? Заради един - страдат стотици! 3 години затвор ако някой отиде в кръчма??? А колко за някой който блокира болница?
6
2
 
5
 
! Отговори
ДО 5 преди 4 години
Когато някой е действително Т.Ъ.П.,това никак ,ама никак няма как да му бъде обяснено !!!Дали има сфера в която такъв може да бъде приет? Едва ли?!.....Важното е че на никой не му пука за теб анонимнико. Вълкът не се влияе от мнението на овцете! Дерзай!!!
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето какво става когато не се играе по правилата. Прибираш се от Франция, и си правиш проба за вируса, за да си спокоен. Няма ти нищо, но след няколко дена развиваш симптомите и пак проба. И вече си болен.Ама що да не си направиш един тест, все пак не могат да ти откажат. Ти си Домусчиев, примерно!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рекламата ги тресе.Няма да се притекатна помощ,освен, ако Картофка не отключи сейфа.Това пък за нея е мислене с отрицателенн знак. Сблъсък на добри намерения. Учительницата се съкруши,щото номерът,да преустройш болница с други ръчички,без да те еня за хората,както винаги неминаи ,а и да обере овациите .Но дано разбере,ченяма сфера,където да е добре приета.Едва ли?Хората ,немогат да я махнат.
3
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама защо го приехте? Нали трябва да звънне по телефона и да си стои вкъщи, докато се влоши нетърпимо?А, щом е Домузчийски е друга процедурата
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значение има.... заразени се появяват в слчуайни провинциални градове насред България...
1
2
 
14
 
! Отговори
Дядо Поп преди 4 години
Няма лоша реклама...............