Богатите бягат, плащат по $150 000 за място в самолетите... Но няма!

Авиокомпании отказват частни полети заради коронавируса
18 мар 2020 20:31, Анисия Иванова
65
Богатите бягат, плащат по $150 000 за място в самолетите... Но няма!
Снимка: Pixabay

Операторите на частни самолети започнаха да отпращат богатите си клиенти, след като свързаните с коронавирусната пандемия ограничения засегнаха способността им да оперират, пише Bloomberg. Междувременно обаче нараства броят на желаещите да платят 150 хил. долара за място на техните бордове.

"Запитванията за международни полети на частни самолети се увеличиха с девет пъти", заяви основателят на базираната в Ню Делхи JetSetGo Каника Текривал, тъй като хората с огромни финансови възможности се опитват да избягат от горещите точки на пандемията.

Един от клиентите на компанията, индийски магнат, е опитал да запази частен полет за него и семейството му от Лондон до Ню Делхи миналия уикенд. Това обаче се оказало невъзможно за изпълнение заради внезапна заповед за преустановяване на полетите.

По-късно Индия обяви забрана за пътуванията от Европа и Великобритания, което потенциално остави магната в Лондон за неопределено време.

“Правилата се променят на всеки половин час”, заяви Текривал в понеделник, като отказа да посочи името на магната.

“Никой не знае кой какво променя, някои страни изведнъж започнаха да не позволяват пилотите да са от дадени държави, някои страни не позволяват самолетите да са от определени места”, обяснява тя.

Пандемията, която взе над 7000 жертви, и зарази около 174 хил. души, изправя авиационната индустрия пред безпрецедентна криза, която според базирания в Сидни CAPA Centre for Aviation, може да доведе повечето от компаниите в сектора до банкрут до края на май.

Индустрията за частни самолети също е засегната от случващото се, въпреки че все повече хора търсят услугите ѝ, включително много американци в Европа.

„Всеки ден излиза нова директива или съвет“, казва Раджан Мехра, който ръководи Club One Air. Той добавя, че за момента туризмът е замразен, а хората от компаниите не пътуват, освен ако не им се наложи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Богатите бягат, плащат по $150 000 за място в самолетите... Но няма!ДА СИ НАПРАВЯТ ПОДЗЕМЕН БУНКЕР, ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ОТВЪТРЕИ ПОВЕЧЕ ДА НЕ ИЗЛИЗАТ НИКОГАХАХАХАХАХА
51
0
 
2
 
! Отговори
Къдей тоз преди 4 години
Бе батеееей,ши *** отнисем с каруцата и саму той ши каръми!
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добро утро, в Англия власите са решили всеки да прекара грипа и който оживее, ще гради новата нация, там няма такива строги мерки, както другите държави, нали затова и кралицата се затвори в Уиндзор, но вчера пак се е преместила в лондон.. Луди хора, не им ли е мил живота, и този на родителите им.. :(
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
големи глупости съчиняват!
48
0
 
6
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 4 години
Цифрите са притеснителни.Китай -3237 смъртни случая и 56 заразени на милион души от населението. Ситуацията изглежда овладяна. Италия - 2978 смъртни случая, 591 заразени на милион души от населението. 4200 нови случая на заразени днес :(
47
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няколко десетки тона рубли в тоалетна хартия е по леко ...но като цяло за 150к $ не са кой знае ква сума едва едва стигат за полу клошарска схема (Сносна кола среден клас втора ръка и гориво от Лондон до Индия )
46
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
$ 150 000 колко вагона руски рубли са ?
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От съдбата си никой не може да избяга.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-евтино е да си купят частни апарати и да ги инсталират в офиса при програмистите.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА ДУХОВНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ , ВОДЕЩИ СВЕТА КЪМ...ВИЕ КАЖЕТЕ КАКВО !Към такива кресливи *** като тебе.
42
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези от богатите, които са били обсебени от оцеляване, са се покрили от месеци насам.Това са смешни приказки. ..Има хора с медицински оборудване колкото за болница, ама запазено само за тях, както и медици, готови да работят само за тях правилно ли е? Едва ли. Но ги има.
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Раджан мехра ще ме превозва на безопасно място???Мале мила значи сериозните авиокомпании не извършват частни полети ,но Мехрата в Ню Делхи е на линия и каква безопасна дестинация ще ми предложи?- остров Тамбукту! Мирише на скрита реклама
40
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОТ ГРЕХА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗБЯГА , КОЛКОТО И ПАРИ ДА ИМА ЗА ПЛАЩАНЕ НА БЯГСТВО ! ЩЕ ИЗБЯГА ОТ КОРОНА-ВИРУСА , НО ОТ ЦУНАМИ , БУРЯ , НАВОДНЕНИЯ , ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ , ДРУГИ ПАГУБНИ БОЛЕСТИ , ОТРОВИ И Т.Н. НЯМА КАК ДА ГИ ЗНАЕ КОГА И ОТ КЪДЕ ЩЕ ТРЪГНАТ КЪМ НЕГО ! НАЛИ НЕ СЕ МИСЛИ НИКОГА ЗА ДУХОВНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ , ВОДЕЩИ СВЕТА КЪМ...ВИЕ КАЖЕТЕ КАКВО ! ТЕ СА РАЗКОВНИЧЕТО НА РАЗРУХАТА И ГИБЕЛТА ! КАКТО ИСКАТЕ ТАКА МЕ ТЪЛКУВАЙТЕ - НЕ ГО КАЗВАМ АЗ ТОВА , А ВСЕВИШНИЯ ! НЯМА ОЦЕЛЯВАНЕ БЕЗ ПРАВИЛАТА БОЖИ !!!
39
2
 
9
 
! Отговори
38 преди 4 години
До И аз не разбирамПлащах си за да бачкам когато бях на 30...Много е дълго да ти го обяснявам... Лека вечер...)
38
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто спряха полетите заводите и транспорта въздуха стана кристален. Значи могло А. Могло ама на Капиталистите гушите им са Пеликански. Немат напълване каци без дъно. Е сега ше се изпразнят и ше разберат как с 800 лв живеят обикновените хора.
37
2
 
5
 
! Отговори
И аз не разбирам преди 4 години
До Анонимен 38Що не си плащаш, за да бачкаш?Селски тарикат.
36
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове, айде утре да бачкате на 200 лв... Нали цената на петрола падна, не мога разбера що не искате по-малки заплати?!
35
1
 
14
 
! Отговори
Пилот преди 4 години
150К за място? за толкова се чартира цял самолет с поне 10 места .. ох, пази Боже сляпо да прогледа, чуло и то ама не разбрало
34
2
 
8
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
чартърват си една яхтичка по големичка. с екипаж. за 2 месеца са у индия. в африка на всякъде като покажат малко кинта ще им дадат зеленчуци и гориво.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хей пРосТо......много елементарно парче си.